Yabancı Gelinler Antalya'yı Sevdi  

Yabancı Gelinler Antalya'yı Sevdi  
Tatil ya da çalışmak için geldikleri turizm merkezi Antalya'da Türklerle evlenip yuva kuran yabancı gelinler, mutluluk hikayelerini anlattı - Yevpeniya Aktaş:- "Katıldığım bot turunda eşim Veysel'le tanıştık. Daha sonra evlendim, Türkiye'de kaldım. Türkiy

ANTALYA (AA) - FATİH HEPOKUR - Tatil ya da çalışmak için geldikleri turizm merkezi Antalya'da aşık olup evlendikleri Türklerle yuva kuran yabancı gelinler, mutluluk hikayelerini ve yaşantılarını anlattı.

Antalya'da, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kayıtlarına göre 60 bine yakın yabancı uyruklu yaşıyor. Başta Rusya Federasyonu olmak üzere Antalya'yı tercih eden yabancıların büyük çoğunluğunu da kadınlar oluşturuyor.

- "Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyorum"

Rusya'dan 39 yaşındaki Yevpeniya Aktaş, evlendiği turizmci Veysel Aktaş (40) ile bulduğu mutluluğunu 10 yıldır Antalya'da sürdürüyor.

İlk eşinden 16 yaşındaki Arina ve Türk eşinden 9 yaşında Elif isminde iki kızı bulunan Yevpeniya Aktaş, iyi bir aile olduklarını belirterek şöyle devam etti:

"10 senedir Türkiye'de yaşıyorum. Evliyim, 2 çocuğum var. Mutlu bir aileyiz. Tatil için Türkiye'ye gelmiştim. Katıldığım bot turunda eşim Veysel'le tanıştık. Daha sonra evlendim, Türkiye'de kaldım. Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyorum. Dilini, kültürünü çok seviyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Müziği, dansları, mutfağı birçok şeyini seviyorum. Burada yaşamaktan dolayı mutluyum, burayı çok seviyorum, insanları çok iyi."

Manavgat'ta 17 yıldır turizm sektöründe çalıştığını belirten Veysel Aktaş ise bot turunda tanıştıklarını vurguladığı Yevpeniya ile çok uyumlu bir çift olduklarını söyledi.

- "Çocuklarımızla beraber çok mutluyuz"

Müzik öğretmeni 38 yaşındaki Rus İrina Akkök de iş güvenliği uzmanı Akın Akkök (38) ile evlenerek Antalya'da yaşamaya başladı.

İlk eşinden Alexandra Dmitrieva (13) ve ikinci evliliğinden de Riva (7) adında kızları olan İrina Akkök, artık kendini Türk gibi hissettiğini ifade etti.

Rusya'dan geldiğinde ilk kez gördüğü Antalya ve Türkiye'ye aşık olduğunu anlatan İrina, şunları söyledi:

"Uçaktan indikten sonra çok güzel bir ülke dedim. Gerçekten o kadar güzel bir ülkemiz var ki artık ülkem diyorum çünkü 6 yıldır burada yaşıyorum. Hem havası sıcak, hem insanı sıcak. Özellikle insanları için burada kaldım. Eşimle otelde tanıştık. Ben otelde piyano çalıyordum, eşim de teknik müdür olarak çalışıyordu. O beni görüp aşık olmuş. Ben de aşık oldum, daha sonra evlendik. Çocuklarımızla beraber çok mutluyuz. Umarım hep böyle devam eder."

Eşini ilk gördüğünde çok beğendiğini ve aşık olduğunu ifade eden Akın Akkök de bir ay gibi kısa bir sürede evlendiklerini söyledi.

- "Yabancılık çekmiyoruz"

Turizm beldesi Side'de yaşayan Olga ve Tolga Çetinkaya çifti de mutlu bir yaşam sürüyor.

Endüstri mühendisi 32 yaşındaki Olga Çetinkaya, ortak arkadaşları sayesinde meslektaşı Tolga Çetinkaya ile tanıştıklarını ve evlendiklerini anlattı.

Türkiye'ye ilk kez 2008'de geldiğini, otelde tatil yaptığını ve Türkiye'yi çok beğendiğini dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Sonra 2010 yılında tekrar geldim ve burada yaşamaya karar verdim. Burada bir Türk ile evlilik yaptım ve bu evliliğimden 5 yaşında Yasemin diye bir kızım var. Sonra anlaşamadık, boşandım, ancak daha sonra ortak arkadaşlarımızın vesilesiyle Tolga ile tanıştım. Tolga'nın da ilk evliğinden 14 yaşında Ece Elisa isimli bir kızı var. Onun da bir kızı var, benim de bir kızım var. Kalabalık güzel bir aile olduk. Burada çalışmıyorum. Çocuklarımızın eğitimiyle ilgileniyorum. Kendim de çeşitli kurslara katlıyorum. Mutluyuz, huzurluyuz. Türk kültürünü ve Türkçeyi de çok seviyorum."

Tolga Çetinkaya (43) da "Tanıştıktan kısa bir süre sonra aile kurma kararı aldık. Kızımla ve diğer kızımızla mutlu bir ailemiz var. Rusların kültürleri, çocuklarına karşı disiplinli olmaları, sürekli bir sosyal aktivitenin içinde olmaları çok hoş. Zaten onlar Türk kültürünü çok sevdiği için Türk yemekleri dahil her şeyi çok güzel yapıyorlar. Çok yabancılık çekmiyoruz. Birbirimize kısa sürede alıştık. Kızımda alıştı. Mutluyuz, huzurluyuz." dedi.

- "Mutluyuz"

Ukrayna'dan 34 yaşındaki Ganna İnce de mutluluğu turizmci Yusuf İnce (37) ile buldu.

Yusuf İnce'nin bir akrabasının eşi ile arkadaş olduklarını ve onun sayesinde tanıştıklarını anlatan Ganna, "Türkiye'ye tatile gelmiştim. O zaman Yusuf'la tanışmıştık. Daha sonra tekrar tatile geldim. Tekrar görüştük, beğendik birbirimizi. Ukrayna'da üniversitede okuyordum. Üniversiteyi bitirdikten sonra 2009 senesinde evlendik, 9 sene oldu. Şimdi 6 yaşında Asya ve 1,5 yaşında Elisa var. Mutluyuz." diye konuştu.

İlk zamanlar Türkiye'ye alışmakta zorluk çektiğine işaret eden Ganna, zamanla alıştığını ve kayınvalidesinin yardımıyla hem Türkçeyi hem de Türk yemeklerini öğrendiğini aktardı.

Eşi Yusuf İnce de mutlu bir evlilikleri olduğunu söyleyerek ilk 3 yıl İngilizce konuştuklarını ve zamanla annesinin yardımıyla da eşinin Türkçe öğrenmeye başladığını ve Türkiye'ye ve Türk kültürüne alıştığını vurguladı.

- "Burası bizim oradan daha iyi"

Hollanda'dan 31 yaşındaki Janneke Yıldız da aşçı Adem Yıldız (32) ile kurduğu mutlu yaşamı, çocukları Barış (6) ve Gökdeniz (15) ile Antalya'da sürdürüyor.

Antalya'ya ilk kez 2007'de geldiğini ve eşi Adem ile otelde tanıştığını belirten Janneke Yıldız, "Aşık oldum ve Hollanda'da düğün yaptık. Türk kültürü farklı ama çok zorlanmadım. Birisini seversen gerisi kolay geliyor. Burası bizim oradan daha iyi. Dönmek istemiyorum bile." dedi.

Adem Yıldız ise eşi ve çocuklarıyla mutlu bir yaşamları bulunduğunu vurgulayarak "Kendi yuvamızı kendimiz kurduk. Bütün zorlukları beraber aştık. İki kültür arasında zorluk oldu ama başardık." diye konuştu.

- "Eşim yardımcı oldu"

İsveçli Malin Larson (49) da restoran işletmecisi eşi Ahmet Şensoy (46) ve çocukları Kaan (9) ile Manavgat'ta yaşıyor.

Bir arkadaşının aracılığıyla 2001 yılında Malin ile tanıştıklarını, 2005'te evlendiklerini ve 2009 yılında oğlu Kaan'ın dünyaya geldiğini dile getiren Ahmet Şensoy, mutlu ve huzurlu bir aile yaşantıları olduğunu belirtti.

Türkiye'de olmaktan ve yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Malin Larson da "Tabii Türk kültürü biraz zor geldi ama eşim yardımcı oldu. Türkiye'ye ve Türk insanlarına alıştım. Mutlu bir aileyiz." dedi.

Restoranda eşine yardımcı olan Malin, boş zamanlarında ebru sanatıyla ilgileniyor.

- "Türk kültürünü beğeniyorum"

Antalya'da tanıştığı Erkan Topal (32) ile evlenen Rus İrina Topal (27) da çocukları Timur Cemil (3) ve Meryem (1) ile mutlu bir hayat sürdürüyor.

Tatil için 2012 yılında Türkiye'ye geldiğini anlatan İrina Topal, "Tatilde Erkan'la tanıştık, arkadaş olduk. 2 yıl Rusya'da yaşadık, evlendik. Daha sonra Antalya'ya geldik. Rus ve Türk kültürü çok farklı. Türk kültürünü beğeniyorum. Erkan, Rus kültürüne alıştı biraz. Ben de Türk kültürüne alıştım." dedi.

Erkan Topal da İrina ile otelde tanıştıklarını ve arkadaş olduklarını belirterek "Daha sonra Moskova'ya gittik. Orada bir süre yaşadık ve evlendik. Sonra da memleketim Manavgat'a taşındık.” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.