Yabancı Öğrenciler "Kardeşlik Sofrası"nda Buluştu

Yabancı Öğrenciler "Kardeşlik Sofrası"nda Buluştu
Kırklareli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla "Kardeşlik sofrası" etkinliğinde bir araya geldi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla "Kardeşlik sofrası" etkinliğinde buluştu.

Kırklareli Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, 15 ülkeden yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, öğrenciler, protokol üyelerininde katılımıyla yerde oluşturdukları kardeşlik sofrasında kahvaltılarını yaparak birbirleriyle sohbet etti.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, etkinlikte yaptığı konuşmada, böyle güzel bir programda yabancı öğrencilerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

20 ülkeden yaklaşık 600 civarında öğrencinin Kırklareli'nde eğitim aldığını belirten Bolat, Türkiye'de ise 114 bin uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Yabancı öğrencileri Türkiye'de en iyi şekilde misafir edebilmek için gayret gösterdiklerini anlatan Bolat, "Bizim sizlere karşı görevimiz kolay. Bizim amacımız sizlere ev sahipliği yapmak. Ama sizin göreviniz öğrencilik yapmak. Ülkenize dönerken, yanınıza diplomanızı almak. Tüm Türkiye'yi en iyi şekilde tanımanız gerekli." diye konuştu.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Kırklareli Temsilcisi Abdullah Karakullukçu ise bu tür etkinliklere önem verdiklerini bildirdi.

Kırklareli'nden tüm dünyaya kardeşlik mesajı verdiklerini anlatan Karakullukçu, dünyanın birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.