Yabancı öğrencilerden "Ümmete Barış Çağrısı"

Yabancı öğrencilerden "Ümmete Barış Çağrısı"
EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) eğitim gören yabancı öğrenciler, "Ümmete Barış Çağrısı" yaptı.Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği'nce...

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) eğitim gören yabancı öğrenciler, "Ümmete Barış Çağrısı" yaptı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği'nce "Haram Aylarda Ümmete Barış Çağrısı, Barışa Doğru" etkinliği kapsamında, Tarihi Eski Cami'ye gelen Afganistan, Pakistan, Tunus, Kosova, Arnavutluk ve Makedonya uyruklu öğrenciler birlikte cuma namazını kıldı.

Öğrenciler namaz çıkışında caminin önünde, "Düşmanlıktan, hırstan ve nefretten koru kendini kardeşim", "Biz kardeşiz, biz ümmetiz, biz geleceğiz", "Vurma, kırma, elini kana bulaştırma" yazılı dövizler taşıdı.

TÜ öğrencisi ve derneğin üyesi Kosovalı Mensur Sejdiu, savaşların yaşandığı İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olduğunu söyledi.

Buralarda çocuk, kadın, yaşlı on binlerce kişinin yaşamını kaybettiğini anımsatan Sejdiu, "Dünya barışı için nebevi bir çözüm olarak 'haram ayları'nı yeniden Müslümanların ve tüm dünyanın gündemine taşımak zorundayız. Recep ayı başlangıcında 'herkes sussun, ezan konuşsun' ana sloganı ile özelde Türkiye, genelde tüm dünya Müslümanlarına Recep ayının haram aylardan oluğu vurgusunun yapılmasını hedeflemekteyiz. Savaşmanın ve tüm kötülüklerin men edildiği, yapılması halinde çok daha fazla günaha düçar olunduğu bir ayda Müslümanlar arasında sükunetin sağlanması ve barış kapılarının aralanmasını sağlayabiliriz. Bizler dünyanın farklı ülkelerinden eğitim amacıyla gelen öğrenciler olarak diyoruz ki, gelin hep birlikte çağrıya kulak verelim, ezanın daveti ile barış zor değil, yeniden kardeş olmak ise bize uzak değil." diye konuştu.

Etkinliğe, dernek başkanı Hakan Çalışkan ile Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.