Yabancı okçulardan Ankara'ya tam not

Yabancı okçulardan Ankara'ya tam not
ATO Congresium'da düzenlenen Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası, gerek yarışma ve antrenman alanları gerekse organizasyon anlamında yabancı katılımcılardan tam not aldı - Norveç Milli Takım Kaptanı Nematinia: "Daha önce Türkiye'de 15-16 kez yarışmaya katıld

ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Türkiye Okçuluk Federasyonunun ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'na katılan sporcular, organizasyon ve ilgiden memnun.

ATO Congresium'da oldukça yüksek katılımla gerçekleştirilen şampiyona, gerek yarışma ve antrenman alanları gerekse organizasyon anlamında yabancı konuklardan tam not aldı.

Norveç Milli Takım Kaptanı Davood Nematinia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kişilik bir kafileyle geldiklerini, şampiyonanın hem tecrübe hem de antrenman yapmak anlamında bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi. Bu şansı iyi değerlendireceklerini kaydeden Nematinia, daha önce Türkiye'de 15-16 kez yarışmaya katıldığını belirterek, "Organizasyon her zamanki gibi mükemmel" dedi.


Terör olaylarından sonra Avrupa'da çıkan negatif haberlerden etkilendiklerini dile getiren Nematinia, "Biz de çekince yaşadık ama Türk federasyonu ile çok iyi diyaloglarımız var. Buraya gelmeden önce yüzde yüz güvende olacağımızı biliyorduk" diye konuştu.


- Mankhanov: "Hiçbir güvenlik problemi olmayacağına emindik"


Rusya Milli Takım Antrenörü Zorigto Mankhanov ise şampiyonaya 24 kişilik tam kadroyla katıldıklarını ve hem makaralı hem de klasik yayda madalya almayı beklediklerini söyledi. ATO Congresium'da her şeyin en üst kalitede hazırlanmış olduğunu vurgulayan Mankhanov, sahanın çok güzel ve geniş, ışıklandırmanın ise harika olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye gelme konusunda hiçbir çekinceleri olmadığını anlatan Mankhanov, "Spor bakanlığımız, bize bunun resmi bir yarışma olduğunu ve Rusya'nın bu yarışmaya kesinlikle katılacağını söyledi. Burada hiçbir güvenlik problemi olmayacağına emindik" şeklinde görüş belirtti.

ABD Milli Takımı formasıyla iki kez olimpiyatlara katılan Brady Ellison da, "Her şey harika, saha çok geniş ve ışıklandırma mükemmel. Antrenman ve yarış sahası birbirine çok yakın. Burası, şu ana kadar bulunduğum en iyi salon diyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"Haberlerin, olayları büyüttüğünü düşünüyorum" diyen Ellison, şöyle devam etti:

"Terör, dünyanın her yerinde olabilecek bir şey. Dünya Okçuluk Federasyonu, yarışmanın burada yapılmasına karar verdiyse, burası güvenli demektir. Geldiğimizden beri kendimi güvende hissediyorum. Kötü hiçbir şey hissetmedim. Haberlerde her şey büyütülüyor, bunlara çok fazla inanmamak gerektiğini düşünüyorum."


- Zupanc: "Saha, ışıklandırma ve renklendirmeler harika"


Slovenya Milli Takım Antrenörü Matej Zupanc, 7 sporcuyla katıldıkları şampiyonaya madalya kazanmak için geldiklerini kaydetti. Saha, ışıklandırma ve renklendirmeleri "harika" olarak nitelendiren Zupanc, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sıralar bütün dünya baskı ve stres altında, bunları çok fazla düşünmemek gerek. Sürekli kaçarak yaşamak ve bu tür organizasyonların iptal edildiğini görmek istemiyorum. Burasıyla ilgili hiçbir kötü bir beklentimiz yoktu ve umduğumuz gibi de çıktı."

Holandalı sporcu Mike Schloesser de Ankara'ya gelmeden önce güvenlikle ilgili kesinlikle bir endişe yaşamadıklarını vurgulayarak, "Burası bugüne kadar gördüğüm en mükemmel okçuluk sahası" dedi.

Ukrayna Milli Takımı sporcularından Solomiya Trapeznikova ise güvenlikle ilgili endişe yaşadıklarını ancak ailesinin kendisini desteklediğini anlatarak, "Ailem milli takım ekibine çok güveniyordu. Teknik ekibimizin, bizi güvenli olmayan bir yere getirmeyeceğinden emindiler. Biz de teknik ekibe güvendiğimiz için içimiz rahat geldik" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.