Yakılacak Ağaçlar Ellerinde Mobilyaya Dönüşüyor

Yakılacak Ağaçlar Ellerinde Mobilyaya Dönüşüyor
Balıkesir'in 13 milyon zeytin ağacı bulunan Edremit Körfezi'nde budanıp yakılmak üzere ayrılan ağaç parçalarını toplayan ahşap ustası Armutçu, özel tasarımlar yaparak bunları ev eşyalarına dönüştürüyor- Armutçu: "Yaptığım bu işle hem budanmak marifetiyle

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in 13 milyon zeytin ağacının bulunduğu Edremit Körfezi'nde yakılmak için bir kenara atılan ağaç parçalarını toplayıp özel tasarımlar yapan ahşap ustası Uğur Armutçu'nun el emeği ürünleri rağbet görüyor.

Doğal ürünlerin yeniden revaçta olmasıyla bu alandaki özel tasarım el sanatları da tercih edilmeye başlandı. Ev veya iş yerlerine otantik bir hava katmak isteyenler, özel tasarım ürünler üreten ustaların yolunu tutuyor. 13 milyona yakın zeytin ağacı bulunan Edremit Körfezi'nde budanarak yakılmak üzere ayrılan ağaçları toplayan 29 yaşındaki ahşap ustası Uğur Armutçu, kişiye özel tasarımlar yapıyor.

Edremit Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atölyesinde tek başına çalışan Armutçu, zeytin ağaçlarına adeta yeniden hayat veriyor. Kimyasal reçine epoksi malzemesiyle budanmış zeytin ağacı parçalarını kullanan ve özel tasarım masa, sehpa, cam çerçevesi ve dekoratif aydınlatma grupları yapan Armutçu, doğal ürünlere gösterilen ilgiden memnun.

- "Kişiye özel tasarımlar yapıyorum"

Armutçu, AA muhabirine, Edremit OSB'deki atölyede ağırlıklı olarak zeytin ağaçlarını kullanarak kişiye özel tasarımlar yaptığını belirtti.

Bölge çiftçilerinin ana geçim kaynağının zeytincilik olduğunu ve belli dönemlerde ağaçların budandığını aktaran Armutçu, şöyle konuştu:

"Ortaya çok fazla zeytin odunları çıkıyor. Ben de bunları kullanıyorum. Kişiye özel tasarımlar yapıyorum. Ürünlerimi modernize etmek için epoksi denilen kimyasal reçineyi değerlendiriyorum. Zeytin ağaçlarıyla, özellikle aydınlatma grupları, masa, ayna çerçevesi, sehpa ve hediyelik eşyaları tasarlıyorum. Özel tasarımlar uzun süren işler olduğundan bir masanın yapımı 15-20 gün alıyor. Yaptığım bu işle hem budanmak marifetiyle kesilen zeytin ağaçlarını yanmaktan kurtarıyorum hem de ömür boyu kullanılabilecek ürünler ortaya çıkarıyorum. Daha çok yemek ve ofis masaları siparişi geliyor."

Armutçu, epoksi kullanarak yaptığı masa ya da sehpaya ağaç kabukları, midyeler, taşlar, kurumuş gül yaprakları, zeytin yaprakları gibi ürünler yerleştirebildiğine dikkati çekerek, "Tabii ki bu da kişiye özel bir tasarımı ortaya çıkartıyor. Ortalama boyuttaki bir yemek masasının fiyatı 4 bin 500 liradan başlıyor." dedi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.