Yargıtay Birinci Başkanvekili İlhan:

Yargıtay Birinci Başkanvekili İlhan:
"Ülkeniz adına, milletiniz adına, savunduğunuz değerler adına yasal zeminde mücadelenizi verin. Yasal olmayan yollar tıkalı yollardır. En önce kendi yolunuzu tıkarsınız"

BAYBURT (AA) - Yargıtay Birinci Başkanvekili Abdülkadir İlhan, "Ülkeniz adına, milletiniz adına, savunduğunuz değerler adına, yasal zeminde mücadelenizi verin. Yasal olmayan yollar tıkalı yollardır. En önce kendi yolunuzu tıkarsınız." dedi.

İlhan, Bayburt Üniversitesi Bilim Kültür ve Mezuniyet Programı kapsamında üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda, "Güncel Hukuk Konuları Üzerine Söyleşi"ye katıldı.

Abdülkadir İlhan, uyuşturucu kullanım oranlarının son yıllarda arttığını, Güneydoğu Bölgesi’nin ise uyuşturucu imalatı ve nakli ile yoğun bir şekilde karşılarına geldiğini belirtti.

Türkiye’nin 3-4 yıl öncesine kadar, uyuşturucunun merkezi olmamakla birlikte geçiş noktası olarak kullanıldığını ifade eden İlhan, "Ama her geçen gün hem geçiş noktası hem de uyuşturucu yoğun bir şekilde gençler arasında, üzülerek söylüyorum ki ortaokul, hatta ilkokul seviyesine kadar inmeye başladı." diye konuştu.

İlhan, bu nedenle öğrenim çağındaki gençlerin eğitimlerinin aksamalara uğramaması, arkadaşlık yaptıkları kişiler başta olmak üzere, iletişimde oldukları çevrelerini titizlikle seçmeleri gerektiğini kaydetti.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkında da katılımcılara bilgiler veren İlhan, "Kanun koyucu bir taraftan bu özgürlüğü verirken bir taraftan da toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kıstaslar koymuş. Diyor ki sen düşüncelerini, ilkelerini, benimsediğin fikirlerini birilerine kabullendirmek için toplantı yapabilirsin, yürüyüş yapabilirsin ama bunu keyfi de yapamazsın. Bunun için kriterler koymuş." değerlendirmesinde bulundu.

Toplumsal olaylarda o gösteriyi dağıtmak isteyen güvenlik güçleri ile onların kullandığı araçlara karşı kişinin yaptığı her bir hareketin kendi aleyhine birçok suç oluşturduğuna işaret eden İlhan, şunları söyledi:

"Sizlerin içinizden birilerinin 3-5 suçtan yargılanıp mahkum olmanız ülke adına, özgürlük adına, insanlık adına çıktığınız yolda sizi erdemlilikten uzaklaştırıyor. Sizi okulunuzdan yapıyor, sizi cezaevlerinde hükümlü konumuna getiriyor. Bu ülkeye, bu insanlığa, bu halkınıza yararlı olacaksanız meşru zeminde olmaya çalışın. Okuyun bir yerlere gelin, mesleğinizde iddialı olun. Ülkeniz adına, milletiniz adına, savunduğunuz değerler adına yasal zeminde mücadelenizi verin. Yasal olmayan yollar tıkalı yollardır. En önce kendi yolunuzu tıkarsınız."

Programa, Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Adliyesinde görev yapan bazı hakim ve savcılar, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.