Yargıtay Kararını "Beğenmeyen" Başvurucunun Şikayeti Reddedildi

Yargıtay Kararını "Beğenmeyen" Başvurucunun Şikayeti Reddedildi
Yargıtay Etiği Kurulu, taraf olduğu davada Yargıtayın hatalı karar verdiğini savunan kişinin şikayet dilekçesini reddetti- Hakimler ile savcıların, davranışlarının etik değerlere uygunluğu konusunda görüş isteyebileceklerini kaydeden kurul, başvurucunun h

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Taraf olduğu davada Yargıtayın hatalı karar verdiğini öne süren kişinin, hakim ve savcıların davranışlarının etik kurallara uygun olup olmadığını inceleyen Yargı Etiği Kuruluna müracaatı reddedildi.

Yargıtayda yürütülen Yargı Etiği Reformu çalışmaları kapsamında geçen yıl oluşturulan Yargı Etiği Kurulu, hakim ve savcıların davranışlarının etik olup olmadığını inceliyor. Kurul, davranışlara ilişkin görüş sorulması üzerine tavsiye niteliğinde kararlar vermeye başladı.

Hakim ve savcıların başvurularını değerlendiren kurula, ilginç bir başvuru yapıldı. Tarafı bulunduğu hukuk davasının temyiz aşamasında Yargıtayın verdiği kararı "beğenmeyen" kişi, kararın hatalı olduğunu öne sürerek kurula müracaat etti.

Başvurunun ön incelemesi sonrasında kurul, başvuranın hakim ve savcı sıfatının bulunmadığını belirledi. Hakimler ile savcıların, Yargıtay Yargı Etiği İlkeleri kapsamında, davranışlarının etik değerlere uygunluğu konusunda kuruldan görüş isteyebileceklerini kaydeden kurul, hakimler ile savcıların davranışlarının etik değerlere uygun olup olmadığının incelendiğini bildirdi.

Başvurucunun hakim ve savcı olmaması nedeniyle başvuru hakkı bulunmadığını belirleyen kurul, şikayet dilekçesini reddetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.