Yargıtaydan BYLOCK kullananlara kötü haber

Yargıtaydan BYLOCK kullananlara kötü haber
YARGITAY, verdiği kararda BYLOCK uygulamasına dair yasal gerekçeleri açıkladı. Bu karar ilk olma niteliğine sahip.

FETÖ mensubu hakimler Metin ÖZÇELİK ve Mustafa BAŞER hakkında verilen kararda BYLOCK detayı öne çıktı.

Yargıtay, BYLOCK uygulamasının bir örgüt haberleşme yöntemi olduğu tespitini yapınca uzun zamandır tartışılan husus da açıklığa kavuşmuş oldu. 16. Ceza Dairesi' nin bu kararı ile ilk derece mahkemelerinde görülen FETÖ davalarında, deliller arasında yer alan BYLOCK uygulamasının ne gibi hukuki sonuçlar doğuracağına dair sorular da cevap bulmuş oldu.

Kararın gerekçesinde BYLOCK uygulamasının FETÖ mensuplarının kullanmaları amacıyla oluşturulduğuna işaret edildi. Bu programın ağ özelliğini bilerek (kasten) indirildiği, sisteme ancak şifre ile girilebildiği ve örgüt mensuplarının güvenli olduğuna inandıkları bu sistem üzerinden yaptıkları haberleşmelerde terör örgütünün amaçlarına yönelik faaliyetleri organize ettiklerine hükmedildi.

BYLOCK kullanıcılarının bu uygulamayı sistem üzerinden indirme ve kullanmanın suç olmadığına dair savunmalarına sıkça rastlanıyordu. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin “ByLock uygulamasının global bir uygulama görüntüsü altında münhasıran FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kullanımına sunulduğu sonucuna varılmıştır." şeklindeki kararı meseleye son noktayı koymuş oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.