Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 380 kişi yakalandı- Çok sayıda tarihi eser ele geçirildi

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 380 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler ile arama kurtarma çalışmalarına yer verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından dün, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 273 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 9 kişi yakalandı.

Bu müdahaleler sonucunda, 5 bin 650 paket sigara, 3 cep telefonu, powerbank, 600 dolar, 276 lira ve 27 Fas Dirhemi ile tarihi eser olarak değerlendirilen 537 adet madeni para, 12 cam biblo, 2 seramik biblo, 4 taş figür, bir taş pipo, 5 yüzük ile bir zincir ele geçirildi.

Ayrıca Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçmeye çalışan 107 kişi, Türkiye'den yasa dışı yollarla İran'a bir, Yunanistan'a 25, Bulgaristan'a gitmek isteyen 24 kişi yakalandı.

Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 141 ve Ege Denizi kara sularında yakalanan 101 kişi hakkında da işlem yapıldı.

- Arama kurtarma faaliyetleri

Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında, Konya'nın Akören ilçesi Belkuyu Mahallesi mevkiinde kaybolan bir çocuk ile Siirt'in Pervari İlçesi Palamut köyü Kilis mezrasında kaybolan bir çocuğun arama çalışmalarına devam edildi.

Ayrıca, dün İzmir'in Dikili açıklarında 49, Kuşadası batısında 52 kaçak, lastik bot içerisinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.