Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Kara sınırlarından Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 513 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Kara sınırlarından Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 513 kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetler ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Suriye'den ülkeye girmeye çalışan 398 kişi ve bu ülkeye geçme teşebbüsünde bulunan 3 kişi yakalandı. Müdahale sonucunda bir araç, 800 paket sigara, 3 büyükbaş hayvan ele geçirildi.

Ülkeye, Irak'tan girmeye çalışan 113, İran'dan girmeye çalışan 2 ve İran'a geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı. İran sınırındaki müdahale sonucunda bir araç, bir binek hayvanı, 25 havalı tüfek ve 10 basınç pompası ele geçirildi.

Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 22, Bulgaristan'a geçmeye çalışan 33 kişinin yanı sıra, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 53 kişi ile Ege Denizi'ndeki kara sularında 88 kişi yakalandı.

- Arama kurtarma faaliyetleri

Öte yandan, Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Böğrüdelik Yaylası'nda kaybolan kişi, İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum unsurları ve yöre halkının katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bulundu.

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Okurcalar bölgesinde kaybolan kişiyi arama çalışmalarına devam edildi.

İzmir'in Dikili ilçesindeki Madra Çayı'nın güneydoğusunda sahil güvenlik unsurunca lastik bottaki 49 sığınmacı, Azmak Koyu'nun güneyinde ise lastik bottaki 39 sığınmacı ile Trabzon'un Akyazı ilçesinde makinesi arızalanan balıkçı teknesindeki bir kişi kurtarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.