Yaşlı yakınlarına bakanlarla bakım elemanlarına eğitim verildi

Yaşlı yakınlarına bakanlarla bakım elemanlarına eğitim verildi
Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğünün "Özel Uzman Eğitimi ve Yenilikçi Teşviklerle Yaşlı Bakım Elemanlarının İstihdam Edilebilirliği ve Standartlarının Artırılması" projesi kapsamında yaşlı yakınları olan vatandaşlarla yaşlı bakım elemanlarına

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğünce yürütülen "Özel Uzman Eğitimi ve Yenilikçi Teşviklerle Yaşlı Bakım Elemanlarının İstihdam Edilebilirliği ve Standartlarının Artırılması" projesi kapsamında İngiltere'de eğitim alan uzmanlar, yaşlı yakınlarına bakanlara ve yaşlı bakım elemanlarına seminer verdi.

Kazan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Kazan'ın yanı sıra Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinden yaşlı bakım elemanlarıyla, yanlarında kalan yaşlılara bakan vatandaşlar katıldı.

Birleşik Krallık, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz, Romanya, Türkiye ve Yunanistan ortaklığında sürdürülen, evde bakıma ihtiyaç duyan yaşlıların bakımını üstlenen aile bireylerine ve bu alanda uzman kişilere psiko-eğitimsel bir destek geliştirmeyi ve bu kişilere eğitim programı hazırlamayı amaçlayan proje kapsamında İngiltere'de eğitim alan psikolog, uzman hemşire ve fizyoterapist, vatandaşlara ve yaşlı bakım elemanlarına 10 gün boyunca seminer verdi.

Uzmanlar, katılımcılara, yaşadıkları süreçte karşılaştıkları sorun ve zorlukların üstesinden gelebilme yöntemleriyle, psikolojik ve teknik destek sağlayan yöntemlerle bakım sürecinde tıbbi uygulamalara ilişkin bilgiler aktardı.

Yaşlı bakım elemanları ve yaşlılarına bakan vatandaşların bu süreçte kendilerini de ihmal etmemeleri gerektiği de anlatılan seminerin sonunda katılımcılara Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile İl Sağlık Müdürü Selim Çelenk tarafından sertifikaları verildi.

Belediye Başkanı Ertürk, törende yaptığı konuşmada, dezavantajlı ailelere yönelik 12 yıldır verdikleri hizmetlerin uluslararası platformlarda Türkiye’nin yüz akı olarak örnek gösterilmesinden son derece memnun olduklarını belirterek, "Kazan Belediyesi olarak bine yakın aileye evde berber hizmetlerinden sıcak yemekleri, kişisel bakımları, evin temizliği gibi konularda her türlü hizmeti sunmaktayız. Bu süreçte personellerimize en büyük yardımcılarımız yaşlı ve engellilerin bakımını üstlenenlerdir. Onları da unutmamak ve yaşam kalitelerini arttırmak adına yapılan bu program çok önemli.” dedi.

Çelenk de Kazan Belediyesinin engelli, yaşlı ve evde bakım hizmetlerinde ülkeye örnek olacak bir düzeye geldiğini ifade ederek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çelenk, Ankara'da 7 bin çocuğa, bin 800 yaşlıya, 250 kadına, 850 engelliye ve 18 bin kişiye evde bakım hizmeti sunduklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.