Yavru baykuşları elleriyle besliyor

Yavru baykuşları elleriyle besliyor
Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Tabatabaei, bir ilköğretim okulunun bahçesinde bir haftalıkken bulunan iki baykuş yavrusunu elleriyle besliyor

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da bir ilköğretim okulunun bahçesinde bir haftalıkken bulunan iki baykuşu, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Paria Tabatabaei, elleriyle besleyerek büyütüyor.

Çarşamba ilçesinde bir ilköğretim okulunun bahçesinde öğrencilerin bulduğu baykuş yavruları, Kızılırmak Deltası'ndaki Samsun Büyükşehir Belediyesinin Veteriner Kliniğine getirildi. Baykuşları kontrolden geçiren Veteriner Hekim Paria Tabatabaei, onları üç haftadır elleriyle besliyor.

Tabatabaei, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kliniğe getirildiklerinde 100 gram civarında olan yavruların üç haftada 340 grama ulaştığını, hızla büyüyen baykuşların 1 ay içinde uçabilecek düzeye geleceğini söyledi.

Yavruların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunubelirten Tabatabaei, "Vücut ısıları ve ağırlıkları olması gereken şekilde. Baykuşlar üzerindeki yavru tüyleri attıktan sonra uçuş eğitimi almaları için uçuş alanlarına götüreceğiz. Kendileri zaten iç güdüsel olarak uçmayı bilen hayvanlar. Özel olarak yaptığımız tüneklerden atlayarak uçmayı öğrenebilecekler." dedi.

- Doğaya salınacak

Yavru baykuşları uçmayı öğrendikten sonra bulundukları yerde doğaya salacaklarını aktaran Tabatabaei, şöyle konuştu:

"Kızılırmak Deltası'nda zaten belli bir kuş sayısı var. Biz buradaki ekosistemi bozmamak için rakamlara dikkat etmeye çalışıyoruz. Biz burada bulunmamış bir kuşu, buraya bırakırsak eko sistemin bir zincirini bozmuş olacağız. Çarşamba ilçesinde bulunduğu için oraya bırakacağız. Ayrıca yaban hayvanını insanlara alıştırmamak için özel bir ilgi gösteriyoruz. Özellikle yüzlerimizi görmemeleri için maske takıyoruz ve yaşam tarzları nedeniyle karanlık bir ortamda tutuluyorlar."

Yavru baykuşlara önceleri mama verdiklerini ancak büyüdükçe kanatlı hayvan eti tükettikleri için besin olarak doğada bulabilecekleri yiyecekleri vermeye başladıklarını ifade eden Tabatabaei, ciğer ve tavuk etiyle beslediklerini anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.