Yelken: 4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları

Yelken: 4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları
Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen yarışlar, ödül töreniyle sona erdi- Cauntry Cup etabında Türkiye birinciliği elde etti

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde düzenlenen 4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları sona erdi.
Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından Bodrum ilçesinde organize edilen yarışlar, 5 kategoride gerçekleştirildi.
Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübünün ev sahipliğinde Bodrum açıklarında yapılan organizasyona, 14 ülke ve 55 kulüpten 280 sporcu katıldı.
Cauntry Cup etabında 14 ülkeden birer yarışmacı yer aldı. 15'er dakikalık 3 yarış halinde gerçekleştirilen etapta, Türkiye birinciliği kazandı.
Country Cup klasmanında ve genel klasmanda Efe Tulçalı, kızlar klasmanda Okyanus Arıkan, junior klasmanında Efe Güder, junior kızlar klasmanda Bilge Nur Yazıcı birinciliği elde etti.

4 gün süren yarışların ardından dereceye giren sporculara Bodrum'daki bir otelde düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Törende gazetecilere açıklamada bulunan TYF Yönetim Kurulu Üyesi Erman Aras, sporcuların keyifli ve güzel bir yarış çıkardığını söyledi.
Yarışmanın Türkiye için çok iyi bir tanıtım olduğuna dikkati çeken Aras, "Bu, Türkiye için çok güzel bir organizasyon. Yelkende çok güzel bir yere geldik. Attığımız temeller verim veriyor. Çocuklarımız şampiyon olunca da daha bir gururlanıyoruz" dedi.
Sporcuların sonuna kadar çok iyi mücadele ettiğini belirten Aras, "14 ülkeden 280 sporcu ile Bodrum çok ciddi bir ev sahipliği yaptı. Bu tür etkinliklerle turizme güzel girdiler sağlayabiliriz" diye konuştu.
Törenin ardından çekilişle sporculara denizcilikte kullanılan bazı malzemeler hediye edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.