Yemen'de Memurların Maaşlarının Ödenmesi

Yemen'de Memurların Maaşlarının Ödenmesi
Başbakan Bin Dağr, Taiz ilindeki memurların maaşlarının ödenmesi yönünde talimat verdi

TAİZ (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr'ın, Taiz ilindeki tüm memurların maaşlarının ödenmesine ilişkin Maliye Bakanlığına talimat verdiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, bin Dağr, Taiz'deki tüm memurların maaşlarının ivedilikle ödenmesine ilişkin Maliye Bakanlığına talimat verdi.

Maaşların 2014 devlet bütçesine göre verileceği belirtilen haberde, Başbakan bin Dağr'ın "Hükümet, kurtarılmış bölgelerdeki sivil ve asker tüm memurların maaşlarını ödedi. Bunun yanı sıra hala darbecilerin kontrolü altındaki bölgelerdeki memurların maaşlarının ödenmesi konusunda çaba sarf ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Ahmed bin Dağr, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının tüm gelirlerini geçici başkent Aden'deki Merkez Bankasına nakletmesi gerektiğinin altını çizerek, hükümetin böylece istisnasız her ilde vatandaşlara yönelik sorumluluklarını yerine getirebileceğini kaydetti.

Haberde, Taiz'deki yaralıların tedavisi kapsamında ek ihtiyaçların karşılanması için 500 bin dolar ödenmesi yönünde de talimat verdiği belirtilen Bin Dağr'ın, kentteki en büyük hastane olan Sevra'nın ödemelerinin yapılmasını söylediği aktarıldı.

Taiz kentinde memurlar ve aktivistler, maaşlarının ödenmemesi ve insani yardımların kentteki sivillere ulaştırılmamasını protesto için pazartesi günü "boş mide" isimli gösteri düzenlemişti. Göstericiler, eylemde Taiz'den ülkenin güneyindeki Aden kentine doğru yürümüştü.

Taiz'de binlerce memurun maaşlarının ödenmemesi ve Husiler ile Salih yanlıların bölgede uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik ve insani durumun kötüleştiği ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.