Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes
Yemen'de ateşkesin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana gerçekleşen 950 ihlalde 26 asker ile 18 sivil öldü- Kuveyt'teki barış görüşmelerinde hükümeti temsil eden heyet, ihlallere son verilmesini istedi

SANA (AA) - Yemen'de Husiler ile hükümet güçleri arasında 10 Nisan gece yarısı yürürlüğe giren ateşkes süresince gerçekleşen 950 ihlalde, Yemen ordusu ve yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) 26 asker ve 18 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SABA'da yayınlanan resmi bir rapora göre, Husilerin ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana gerçekleştirdiği 950 ihlalde 18 sivil ile 26 asker öldü, 113 sivil ile 146 asker yaralandı.

İnsan hakları ihlallerine de yer verilen raporda, Husilerin Taiz'in farklı ilçelerinde 163 kişiyi alıkoyduğu, 30 evi yağmaladığı, 6 bin aileyi tehcir ettiği, 3 evi bombayla patlattığı ve 2 evin tahliye edilmesi uyarısında bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Yemen'deki krize çözüm bulmak için Kuveyt'te devam eden barış görüşmelerinde hükümeti temsil eden heyetin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Eş-Şeyh Ahmed'e Husilerin ateşkes ihlallerine yönelik bir rapor sunduğu ve ihlallere son verilmesini istediği belirtildi.

Hükümeti temsil eden heyet, dün akşam BM Özel Temsilcisi Ahmed ve 18 ülkenin büyükelçilerine gönderdiği mesajda, Husilerin Taiz'deki ateşkes ihlallerinin son bulmaması durumunda görüşmelere katılmayacaklarını duyurmuştu.

Yemen'de taraflar, BM'nin çağrısı üzerine düzenlenen Kuveyt müzakereleri öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.