Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes
Kuveyt'teki müzakerelerin sertleşmesiyle eş zamanlı olarak taraflar birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçluyor- Hükümet, Husiler ile Salih yanlılarının düzenlediği saldırılarda 2 askerin öldüğünü belirtirken, Husiler ise koalisyon güçlerinin hava saldır

SANA (AA) - Yemen krizine çözüm bulunması için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Kuveyt'te gerçekleştirilen müzakerelerin sertleşmesiyle eş zamanlı olarak ülkede çatışan taraflar birbirlerini 10 Nisan'da ilan edilen ateşkesi ihlalle suçluyor.

Yemen hükümetine bağlı resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin bugün ülkenin çeşitli kentlerinde ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılarda 2 asker öldü, 11 asker yaralandı.

Haberde, Husiler ve Salih yanlısı güçlerin Hacce, Cevf, Taiz, Marib, Beyda, Dali ve Şebve kentlerinde ağır silahlarla gerçekleştirdikleri saldırılarla, ateşkesi pek çok defa ihlal ettikleri kaydedildi.

Öte yandan Husilere ait "El-Mesire" adlı televizyon kanalı ise koalisyon uçaklarının bugün ateşkesi ihlal ederek Sana'nın kuzeyindeki Nihm ilçesinde bulunan Husi mevzilerine 3 saldırı düzenlediğini ileri sürdü.

El-Mesire televizyonu, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde koalisyona ait savaş uçaklarının Marib'te de Saruh ve Cebel Hilan bölgelerini vurduğunu aktardı.

Husiler ayrıca, savaş uçaklarının başkent Sana'nın yanı sıra Taiz, Marib, Cevf, Zumar, Şebve, Beyda, Hudeyde ve Sa'da kentlerinde de yoğun şekilde uçuşlar gerçekleştirdiğini, birçok bölgedeki mevzilerinin ise hükümet yanlısı güçlerce vurulduğunu ileri sürdü.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Eş-Şeyh Ahmed, iki gün önce yaptığı açıklamada ülkedeki çatışmaların şiddetinin azalmasına rağmen ateşkes ihlallerinin endişe verici olduğunu belirtmişti.

Yemen'de taraflar, BM'nin çağrısı üzerine, Kuveyt müzakereleri öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan gece yarısı ateşkesi yürürlüğe sokmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.