Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Lahic'de "Umuda Dönüş" operasyonları kapsamında görev yapan bir BAE askeri öldü

ADEN (AA) - Yemen'in güneyindeki Lahic ilinde "Umuda Dönüş" operasyonları kapsamında görev yapan bir Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) askerinin öldüğü, bir askerin de yaralandığı bildirildi.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan haberde, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon kapsamında Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere karşı yürütülen 'Umuda Dönüş' operasyonları çerçevesinde Lahic'de görev yapan bir BAE askerinin öldüğü, bir askerin de yaralandığı" belirtildi.

- Lahic'de askeri araca saldırı

Öte yandan Lahic'de zırhlı askeri araçların geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda, yakınlarda bulunan bir çocuğun öldüğü bildirildi.

Görgü tanıkları 3 zırhlı askeri aracın geçişi sırasında bomba yüklü aracın infilak ettirildiğini, olayda bir çocuğun yaşamını yitirdiğini anlattı. Söz konusu zırhlı araçların Lahic'in kuzeyindeki Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) takviye için yola çıktığı ileri sürüldü.

- Sana yakınlarındaki dağlık bölge HDG'de

Başkent Sana'nın doğusundaki Nihm ilçesinde bulunan dağlık bölgenin Yemen ulusal ordusu ve HDG birliklerinin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Sana'daki HDG Sözcüsü Abdullah el-Eşref AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yemen ulusal ordusu ve HDG birlikleri, başkentin doğusundaki Nihm ilçesinde bulunan dağlık bölgeyi ele geçirdi" dedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin dün akşam bölgede Husilere ait mevzilere hava saldırıları gerçekleştirdiğini belirten HDG Sözcüsü, Sana'ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Nihm ilçesindeki dağlık iki bölgenin kontrolünü ele geçirdiklerini kaydetti.

BAE geçen yıl 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı ile başlayan ve 22 Nisan'da "Umuda Dönüş" operasyonları adı altında devam eden operasyonlara destek veren en önemli ülkelerden biri olarak biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.