Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Ebyen'de İHA ile El Kaide'nin mevzilerine hava saldırıları düzenlendi

ADEN (AA) - Yemen'in Ebyen vilayetinde ABD'ye ait olduğu öne sürülen insansız hava aracı (İHA) ile terör örgütü El Kaide'nin mevzilerine hava saldırıları düzenlendi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Eyben'in Zencibar kentinde Yemen El Kaidesi Ensar'uş Şeria militanlarının bulunduğu mevzileri hedef alan hava saldırılarında örgütten ölen ve yaralananlar oldu.

Yemen resmi makamlarından konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı, ölü ve yaralı sayısına ilişkin de net bir rakam verilmedi.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" adı verilen operasyonun birinci yılının dolmasının ardından bugün de koalisyon güçleri ile ordunun, Husiler ve El-Kaide'ye ait mevzilere yoğun saldırılar düzenlediği bildirildi.

Koalisyon güçlerine ait uçakların, başkent Sana'nın kuzeydoğusundaki Erhab ve Nehm ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in doğum yeri olan Senhan, Cevf iline bağlı El-Gil, Marib'e bağlı Sirvah ilçesi ve Taiz'in Er-Rabii beldesinde Husilere ait noktalara saldırı düzenlediği belirtildi.

Saldırılarda Husi militanlarından ölen ve yaralananların olduğu kaydedildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Husilerin ülkedeki ilerleyişinin durdurulması için yaptığı çağrı üzerine Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 26 Mart'ta başlattığı "Kararlılık Fırtınası" adı verilen operasyon, dün itibarıyla bir yılı geride bırakmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.