Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi:- "Hükümet, barışın sağlanmasını istiyor ve 10 Nisan'da gece yarısından itibaren başlayacak ateşkes anlaşmasına uyacak. Darbeci tarafın da buna uyması gerekir"

SANA (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, ülkesinin 18 Nisan’da Kuveyt'te başlayacak Yemen müzakerelerinin başarıyla sonuçlanmasını arzu ettiğini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller'i kabul eden Mihlafi, "Hükümet, barışın sağlanmasını istiyor ve 10 Nisan'da gece yarısından itibaren başlayacak ateşkes anlaşmasına uyacak. Darbeci tarafın da buna uyması gerekir" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, 14 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen oturumunda aldığı Yemen'e ilişkin 2216 sayılı kararının uygulanması ve barışın sağlanması için BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed ve uluslararası aileyle iş birliği içerisinde, 18 Nisan’da Kuveyt’te başlayacak Yemen müzakerelerine hazır olduklarını ve bu görüşmelerin başarıyla sonuçlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

ABD'nin Sana Büyükelçisi Tueller de 2216 sayılı BM kararının uygulanması ve barışın sağlanması konusunda Yemen hükümetinin yanında olduklarını ifade etti.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed de Yemen'de müzakerelerin yeniden başlaması ve çatışmaların durması konusunda tarafların anlaştığını açıklamıştı. Ahmed, BM'de düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde çatışmaların durması kararının 10 Nisan gece yarısı itibarıyla başlayacağını, 18 Nisan'da da tarafların katılımıyla Kuveyt'te müzakerelerin yeniden başlayacağını kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.