Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
HDG, ülkenin doğusundaki Şebva'da stratejik konuma sahip El-Akde Dağı'nın kontrolünü ele geçirdi

ŞEBVA (AA) - Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) ülkenin doğusundaki Şebva'da stratejik öneme sahip El-Akde Dağı'nı ele geçirdiği, militanlar ile meydana gelen çatışmada 7 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG mensubu Macit Umeyr el-Harisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direniş güçlerinin, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının kontrolündeki Şebva'nın Useylan ilçesinde yer alan Akde Dağı'na operasyon düzenlediğini ifade etti.

Operasyonda, 6'sı militan, 1'i asker 7 kişinin öldüğü, 2 askerin yaralandığını söyleyen Harisi, durumu ağır olan iki yaralının Suudi Arabistan'daki bir hastaneye sevk edildiğini belirtti.

HDG'nin stratejik önemi haiz Akde Dağı'nda kontrolü sağladığını aktaran Harisi, ayrıca olayda 2 militanın da yakalandığını kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de yaklaşık bir yıldır süren çatışmalarda 6 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.