Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen’in farklı bölgelerinde Husiler ile HDG arasında çıkan çatışmalar ve koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucu biri sivil 26 kişi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı

SANA/TAİZ (AA) - Yemen’in farklı bölgelerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucu biri sivil 26 kişinin hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

HDG Sözcüsü Abdullah eş-Şendeki, yaptığı yazılı açıklamada, başkent Sana'ya bağlı Nehm ilçesinde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 7 Husinin öldürüldüğünü, onlarcasının yaralandığını ifade etti.

Taiz ilinde ise Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı uçakların düzenlediği saldırılar ve HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 16 Husi militanı ve 2 HDG üyesinin öldüğü, onlarca Husi militanı ile 7 HDG üyesinin yaralandığı aktarıldı.

Hastane yetkilileri de Husilerin Taiz’deki bazı yerleşim yerlerine düzenlediği topçu ateşi sonucu 1 sivilin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.