Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Husiler, Suudi Arabistan'ın elindeki 30 kişiyi teslim aldı- Devrik Cumhurbaşkanı Salih'in lideri olduğu Genel Halk Kongresi Partisi, Yemen'de barışa destek verdi

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler'in (BM) çağrısıyla Yemenli taraflar arasında yarın Kuveyt'te düzenlenmesi beklenen müzakereler öncesinde Husiler, Suudi Arabistan'ın elindeki 30 kişiyi teslim aldıklarını duyurdu.

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın alıkoyduğu 30 kişiyi teslim aldıklarını ifade etti. Abdusselam bu kişilerden 14'ünün Marib ve Cevf'teki cephelerde esir edildiğini, 16'sının ise başka sebeplerle alıkonulduğunu dile getirdi ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Öte yandan, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih başkanlığındaki Genel Halk Kongresi Partisi'nin Yemen'de barışa destek verdiği bildirildi.

Partinin resmi sitesinden yapılan ve parti başkanının ofisindeki bir yetkiliye dayandırılan açıklamada, "Genel Halk Kongresi Partisi, Yemen'de akan kanın durması ve altyapı ile kaynaklarının korunması için barışa destek veriyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ateşkesin ihlal edilmemesi için BM, Kuveyt ve tüm uluslararası güçlerin daha çok çaba sarf etmesi temennisinde bulunuldu.

Aden'de ise ayrılıkçı Güney Hareketi'nin çağrısı üzerine Kuveyt'teki müzakerelerle eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek etkinlikler nedeniyle güvenlik güçleri kentte önlemlerini artırdı.

Kent girişine yüzlerce asker ve araç konuşlandırılırken, etkinliğin düzenleneceği platformun kurulacağı Hur Mukesser Mahallesi, yaşanabilecek herhangi bir terör saldırısına karşı güvenlik çemberine alındı ve araç trafiğine kapatıldı. Alınan önlemler kapsamında kadın polisler de üst araması yaptı.

Yemen'de BM'nin çağrısı üzerine, Kuveyt'teki müzakereler öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan gece yarısından itibaren ateşkes yürürlüğe girmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.