Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
GPC Genel Sekreteri Zuka:- "Biz vatanı ne satıyoruz ne satın alıyoruz. GPC, teslim olma değil barış elini uzatıyor. Vatanı satmak isteseydi bunu uzun zaman önce yapardı"

SANA (AA) - Yemen'de devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC), "teslim olmak için değil barış için el uzattıklarını" açıkladı.

Hacce ilinde partililere seslenen GPC Genel Sekreteri Arif Ez-Zuka, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin partiyle ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Biz vatanı ne satıyoruz ne satın alıyoruz. GPC, teslim olma değil barış elini uzatıyor. Vatanı satmak isteseydi bunu uzun zaman önce yapardı." dedi.

Husi'nin, "GPC'nin hükümet ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine karşı savaşa girmediği" yönündeki suçlamasıyla ilgili olarak Zuka, partinin geçmişte ve bugün büyük fedakarlıklarda bulunduğunu ve bunu kimsenin inkar edemeyeceğini dile getirdi.

Husi, daha önce yaptığı açıklamada, Salih'in, savaşın durmasına karşılık barış sürecine girilmesi yönündeki tek taraflı girişimine atfen, "Çözüm girişimleri bir sonuç getirmez. Bazıları teslim olmak istiyorsa da herkesin seçeneği bu değil." ifadesini kullanmıştı.

GPC'nin, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında partilileri başkentteki Es-Seb'in Meydanı'nda toplanmaya çağırması Husiler tarafından kendilerine yönelik "gerginliği tırmandırıcı" bir eylem olarak nitelendirilmiş ve Husi yandaşları 24 Ağustos'ta başkent Sana'nın 4 noktasında gösteri düzenlemeye çağrılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.