Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Yemen Yerel Yönetim Bakanı Feth, yardımlar için "kurtarılmış sınırları kullanma" çağrısı yaptı

ADEN (AA) - Yemen hükümeti, ilgili taraflara ülkeye insani yardımları ulaştırmada kurtarılmış hava ve deniz sınırlarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakıb Feth, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Rus heyetle görüştü.

Görüşmede Yemen'e insani yardım sağlama imkanları ve bu konuda Rusya Acil Durum Bakanlığıyla koordinasyonun ele alındığı belirtildi.

Hükümete bağlı Yüksek Yardım Komitesinin de başkanı olan Feth, zor şartlar altında olan ülkesine daha fazla insani yardım yapılması gerektiğini, uluslararası insani yardım kuruluşlarıyla çalışılması noktasında geçici başkent Aden'in istikrarlı ve yetkin olduğunu söyledi.

Abdurrakıb Feth, ilgili taraflara yardımların ulaştırılmasında başta Aden limanı olmak üzere kurtarılmış kentlerdeki havaalanları ve limanları kullanmaları çağrısında bulundu.

Rus heyet de ülkelerinin Yemen hükümetiyle iş birliğine, en yakın zamanda yardım ve kalkınma projeleri sunmaya hazır olduğunu aktardı.

Birçok yardım kuruluşu, yardımları ulaştırmada Husilerin kontrolündeki El-Hudeyde ve Es-Salif limanlarını kullanıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen Hükümeti'ne destek veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.