Yemen'ki Olaylar

Yemen'ki Olaylar
Ordu birlikleri Cevf kentinde Husilerin elinde bulunan stratejik öneme sahip "Taybe el-İsm" kampında kontrolü sağladı

MARİB (AA) - Yemen'de ordu birliklerinin Cevf kentinde Husilerin elinde bulunan stratejik öneme sahip "Taybe el-İsm" kampında kontrolü sağladığı bildirildi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından desteklenen ordu birliklerinin Cevf kentinin kuzeybatısındaki Bert el-Anan ilçesinde Husilerin elinde bulunan stratejik "Taybe el-İsm" kampında kontrolü sağladığı belirtildi.

Söz konusu kampın Husi milislere Saada kenti ve diğer bölgelerden gelen takviye güçlerinin toplanma noktası olduğu aktarılan açıklamada, Saada ve Cevf kentlerinin sınır bölgesinde yer alan kampın kurtarılması sayesinde Husilerin tedarik hatlarının kesilmiş olduğunu kaydetti.

Ayrıca askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, kampı kurtarma operasyonları kapsamında Husi militanlardan ölen ve yaralananların olduğu gibi çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.