"Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konferansı

"Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konferansı
AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: - "Türkiye'siz bir dünya düzeni kurulamaz, dünyanın merkezi Türkiye'dir.''

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Türkiye'siz bir dünya düzeni kurulamaz, dünyanın merkezi Türkiye'dir" dedi.

Külünk, partisinin Ergene ilçe teşkilatı tarafından, Sağlık Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen ''Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kısa sürede ciddi bir yol kat ettiğini söyledi.

Türkiye'de 70 yılda 60 hükümet değiştiğini hatırlatan külünk, Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'nı yaşamasına rağmen 1948 yılından beri sadece 18 başbakan gördüğünü ama Türkiye'de 64 başbakan ve çok sayıda da ekonomik kriz görüldüğünü belirtti.

İMF'nin kapısına gitmenin ve bir şeyler beklemenin teslim olmak anlamına geldiğini ifade eden Külünk, ''Biz, tarihte IMF'nin kapısına 20 defa gitmişiz. Siyasal istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrar da olmaz. Bugün, bakıldığında bizler ikinci milli kurtuluş mücadelesi veriyoruz. Bunun adı da, ikinci siyasi Çanakkale mücadelesidir. O günlerde düşmanın uçağını, gemisini tankını topunu görüyorduk. Ama bu günlerde bu şansımız yok. Ciddi bir mücadele içerisindeyiz.'' diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye üzerinde bazı oyunlar oynandığını ve bu oyunların da AK Parti tarafından bozulduğunu söyleyen Külünk, ülkede kendi iktidarlarında herkesin yüzünün güldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tam bağımsız olmamamız için ellerinden geleni yapmışlar. Bizim, büyük markaları üreterek dünyaya satan ülkelerden ne farkımız var. Tank yapmamışlar, uçak yapmamışlar, otomobil yapmamışlar. Ama biz şimdi bunların hepsini yavaş yavaş yapıyoruz. Bu yanlışların cezasını kalkınamamakla ağır bir şekilde ödedik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu karanlık güçlerle her şeye rağmen ne pahasına olursa olsun mücadele ettiğini söyleyen Külünk, milletin de bu mücadeleyi görerek sandıkta gereğini yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halktan aldığı güç ile yolunda kararlı bir şekilde yürümeye devam ettiğini ifade eden Külünk, ''Cumhurbaşkanımız, sizden aldığı gücü pazarlık konusu yapmadı. Birikmiş problemlerin hepsinin üzerine kararlılıkla gittik ve gitmeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, demokrasinin önünü açtı ve bu millete başarma duygusunu göstererek ikna etti. Parlamenter sistem aslında istikrarsızlığın kapısıdır.'' şeklinde konuştu.

Anayasa'nın değişmesi ve yeni bir Anayasa yapılmasının şart olduğuna vurgu yapan Külünk, eski Anayasa'yı gündeme getirmek için bazılarının hazırda beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Anayasa, toplumun kendi arasındaki sözleşmesidir. 12 Eylül Anayasası'nda sizlerin önüne perde çekilmiş. Bu ülkede, 28 Şubat ve 12 Eylül'de, Anayasa'dan yetki alarak darbe yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sizin egemenliğinizin üzerine başka bir egemenlik tartışması yaptırmadı. Bu Anayasa böyle durursa yeniden başörtüsü yasağı gelebilir. Şimdi AK Parti sizden aldığı güçle birçok problemi ortadan kaldırıyor. Ancak, sistem olduğu gibi duruyor. Kur'an okullarda ders olarak okutulmaya başladı diye, CHP'liler Meclis'te bizlere hesap sormakla tehdit etmeye başladı.''

- ''Bu sistemi değiştirmemiz gerek''

Kendilerinin Ak Parti olarak 14 yıldan bu yana halka hizmet ederek iktidarda kaldıklarını dile getiren Külünk, yapacak çok işlerinin olduğunu ifade etti.

Külünk, herkesin Ak Parti'ye güvendiğini ve yetki verdiğini belirterek, ''14 yıldır iktidardayız. Daha bu görünen küçük kısmı. Aslında biz çok bir şey yapamadık. Asıl milli bağımsızlığımız için çalışmalıyız. Bu ülke uçak gemisi planlıyor. Nereden nereye bakın. Bizlere ve bu millete ne tuzak kurarlarsa kursunlar, Allah'ın adaleti var ve doğrunun yanında. Bunların oyunlarını bozuyoruz ve bozmaya da devam edeceğiz. Sizlere yemin ederim ki, Sayın Erdoğan ile birlikte yürüyen sizler ve bu kadrolar, 1915 Çanakkale ruhunu yaşatıyorsunuz. Türkiye'siz bir dünya düzeni kurulamaz, dünyanın merkezi Türkiye'dir.'' diye konuştu.

Yapılan konferansa AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, partililer ve misafirler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.