Yeni Evlenecekler 10 BİN TL Evlilik Kredisi

Yeni Evlenecekler 10 BİN TL Evlilik Kredisi
Kredi sayesinde 20'ye yakın sektörde canlanma olması ve büyüme rakamının tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor.

TESK, evlenmeyi düşünen 25 yaş altındaki gençlere verilecek “10 bin TL faizsiz evlilik kredisi”nin hayata geçirilmesini istedi.

     Kredi sayesinde 20'ye yakın sektörde canlanma olması ve büyüme rakamının tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor. Büyümede sıkıntılı bir dönem geçiren Türkiye ekonomisine çözüm formülü esnaftan geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), aylardır üzerinde çalışılan “10 bin TL faizsiz evlilik kredisi” uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesini istedi.
       TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Düğün sektörü mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, çeyizciden tekstilciye, pastacısından şekercisine, çiçekçisinden taksicisine, emlakçısından inşaatçısına kadar uzanan 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkâr ile işletmeyi yakından ilgilendiren, 15 milyar liralık bir sektör. Bu sektörün hareketlenmesinin hem üretim yapan sanayiciye hem de esnaf ve sanatkârımız açısından büyük önemi vardır. Her sene talebin canlı olması, sektörü yüzde 10 büyütüyor” dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında yürütülen “Evliliğe Finansal Destek” çalışması kapsamında; 25 yaşın altındaki çiftlere faizsiz düğün kredisi verilecek. Üniversite mezunları için de yaş sınırı 26'ya çıkarılacak. Ödemeler 2 yıl sonra başlayacak. Kredi verilirken mesleki durum, aylık gelir ve aile kaynaklı zenginlikler dikkate alınacak. Kredi, dört yıl vade ile geri ödenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.