Yeni iddia: Coulibaly'den "IŞİD" videosu

Yeni iddia: Coulibaly'den "IŞİD" videosu
Fransa'nın başkenti Paris'teki bir koşer marketine saldırı düzenleyen ve gerçekleştirilen polis operasyonunda öldürülen Amedy Coulibaly'ye ait olduğu iddia edilen bir video yayınlandı

 

Coulibaly olduğu iddia edilen kişi videoda, "Bize saldırıp yerimizde oturmamızı bekleyemezsiniz. Sadece şeriatı uygulamamızdan ötürü sivillerimizi ve askerlerimizi sürekli bombalıyorsunuz" şeklinde konuşuyor.

Associated Press'in haberine göre, radikal İslamcı örgütleri takip eden SITE Intelligence Group adlı kuruluş, videodaki kişinin Coulibaly olduğunu teyit etti. Ancak bu bilgi, başka kaynaklarca doğrulanmadı.

Coulibaly, 7 Ocak'taki Charlie Hebdo katliamından bir gün sonra yine Paris'te sokak ortasında bir kadın polisi öldürmüş, 9 Ocak'ta da bir koşer marketine saldırarak, içeridekileri rehin almıştı. Saldırı sırasında "Malili ve Müslüman" olduğunu söyleyen Coulibaly, "Kouachi kardeşler kuşatması kaldırılmazsa tüm rehineleri öldürürüm" tehdidinde bulunmuştu. Dammartin-en-Goele kasabasındaki bir matbaada kıstırılan Charlie Hebdo saldırısının failleri Said ve Cherif Kouachi kardeşler ile Coulibaly polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonlarda öldürülmüştü.

Fransa’da Perşembe günü bir polis memurunu, Cuma günüyse Yahudi marketine saldırarak 4 rehineyi öldüren Amedy Coulibaly’nin "IŞİD’e bağlılığını açıkladığı" ileri sürülen bir video yayınlandı.

"Halifeliğin askeri" başlığıyla yayımlanan videoda Ebu Bassir Abdullah el Afriki olarak tanıtılan Coulibaly'nin,IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’ye bağlılığını açıkladığı iddia edildi.

Görüntülerdeki silahlı kişi, IŞİD üyesi olduğunu veParis'teki saldırıda bir kadın polisi öldürdüğünü itiraf ediyor. 

Coulibaly olduğu belirtilen kişinin, Charlie Hebdo saldırısı planının hazırlanmasında Kuvayşi kardeşlere yardım ettiğini söylediği de ileri sürülüyor. "Ebu Bassir Abdullah el Afriki" videoda Kuvayşi kardeşlerin saldırıya hazırlanmalarına yardım ettiğini açıklıyor: "Bazı şeyleri birlikte, bazı şeyleri etkiyi artırmak amacıyla ayrı yaptık. Onlara ihtiyaçları olan bazı şeyleri almaları için birkaç bin euro verdim" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.