Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Erdem:- "Bu çağda bunlar olmamalı, şiddet acizlikten kaynaklanır. Muktedir olanlar şiddete başvurmaz"

KOCAELİ (AA) - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan eş zamanlı saldırıya ilişkin "Bu çağda bunlar olmamalı, şiddet acizlikten kaynaklanır. Muktedir olanlar şiddete başvurmaz" dedi.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basın kuruluşların yapılan saldırıların acizlik olduğunu, ancak acizlerin insanları susturmak isteyeceğini söyledi.

"Toplumu bilgilendiren basın kuruluşlarına yapılanları, hangisi olursa olsun, kabul etmek mümkün değil" diyen Erdem, bu saldırıların gazetelerin okuyucularına saygısızlık olduğunu kaydetti.

Erdem, saldırıların emeline ulaşmayacağını dile getirerek, "Basını susturabileceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Halkımız daha güçlü şekilde gazetesine de bu memleket için çalışanlara da gereken desteği verecektir. Her şeyden önce ayıplıyorum, kınıyorum. Bu çağda bunlar olmamalı, şiddet acizlikten kaynaklanır. Muktedir olanlar şiddete başvurmaz. Özellikle kendini ifade etmekte zorlananlar şiddete başvurur. Halbuki okullara saldırılıyor, bırakın çocuklar eğitim alsın, yetişsinler" ifadesini kullandı.

- "Onlar bu partide emeği olan insanlar"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın görüşmeleriyle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin Erdem, AK Parti ile mücadele edemeyenlerin, söyleyecek sözü olmayanların bazı spekülasyonlar ortaya attığını söyledi.

Erdem, "Bu millet büyük bir millet, bu tür şeylere fırsat vermez. Bu arkadaşlarımızın ki onlar bu partide emeği olan insanlar, onların hiçbirisi de böyle bir şeyin içinde olacağını zannetmiyorum. Olsalar bile toplumda karşılık bulacağını zannetmiyorum. Bu yalnız AK Parti'ye yönelik değil. Geçmişte büyük partilerde de buna benzer şeyler olmuş, yeni gruplaşmalar olmuş ama halkta karşılık bulmamış. Ben AK Parti'de böyle bir şey olacağını aklımın en uzak köşesinden bile geçiremem. Bu şekilde yorum yapanların aklına şaşarım. Ne bu milleti ne de AK Parti'yi tanıyorlar diye düşünüyorum" dedi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.