Yeni Zelanda'da Tahliye Edilen 3 Bin Kişiye Evlerine Dönme İzni

Yeni Zelanda'da Tahliye Edilen 3 Bin Kişiye Evlerine Dönme İzni
WELLINGTON (AA) - Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle tahliye edilen yaklaşık 3 bin kişinin...

WELLINGTON (AA) - Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle tahliye edilen yaklaşık 3 bin kişinin evlerine dönmesine izin verildi.

İtfaiyeciler, olumlu hava koşulları sayesinde avantaj sağlandığını belirtirken, yetkililer, geçen cuma gününden itibaren tahliye edilen yaklaşık 3 bin kişinin evlerine dönebileceğini bildirdi.

Sivil Savunma Bakanı Kris Faafoi, "Bu öğleden sonra kasaba sakinlerini Wakefield'a geri getirebilmemiz son derece olumlu bir haber." dedi.

Geri dönenlerin, şartların değişmesi halinde tekrar tahliye edilmeye hazır olmaları gerektiğini söyleyen Faafoi, yangının etkili olduğu bölge yakınlarındaki yerleşim yerlerinde yaşayan diğer 400 kişinin de yakında evlerine dönebileceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Nelson yakınlarında geçen hafta başlayan, Wakefield kasabasını tehdit eden ve rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 2 bin hektarlık alanı etkisi altına alan orman yangını nedeniyle Tasman bölgesinde 3 bin civarında kişi tahliye edilmişti.

Yaklaşık 190 itfaiyecinin görev yaptığı yangın söndürme çalışmalarına 23 helikopter ve 2 uçağın katıldığı bildirilmişti.

Orman yangınının, ülkede 1955'ten bu yana çıkan en büyük yangın olduğu değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.