Yeniköy mahallesinde "su" tepkisi

Yeniköy mahallesinde "su" tepkisi
Yeniköy Mahalle sakinleri içme suyu kuyularından bahçesine su götürmek isteyen arazi sahibine tepki gösterdiler.

Ereğli'ye bağlı Yeniköy Mahalle sakinleri içme suyu kuyularından bahçesine su götürmek isteyen arazi sahibine tepki gösterdiler. Belli bir mıntıkadan çıkan suyu içme suyu olarak kullandıklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Bizim baraj suyumuz yok, İvriz’den bize su gelmiyor. Elimizdeki tek içme suyumuz var ve bunu da Acıkuyu, Göndelen Mahalle sakinleri ile paylaşıyoruz. Bu suyu birilerine peşkeş çekmek istiyorlar ama biz suyumuzu kimseye vermeyeceğiz” dediler.

SİYASİLERE BÜYÜK TEPKİ

Yeniköylüler, yetkililere seslerini duyuramadıklarını dile getirerek, “Seçim zamanı gelen milletvekilleri, belediye başkanları bugün neredeler? Seçim dönemi omuzlarımızda gezdirdiğimiz siyasiler bugün bize selam vermiyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Mahalle Muhtarı Hikmet Aytekin, “İçme suyumuzu götürmek istiyorlar. 3-4 mahalle bu suyu kullanıyor. Bu mahallerin hakkını kimse çalamaz. Bahçesi olan aşağıdan arazi satın alarak suyumuzu götürmek istiyor. 100 metre yok 2.5 km mera arazisini kazıp boru döşeyerek bu suyu kullanmak istiyorlar. Peki, biz ne kullanacağız. Zenginler parası ile sözünü geçirmeye çalışırken bu gariban çiftçiler ne yapacak?” dedi.

whatsapp-image-2019-07-19-at-14.33.39.jpeg

ANKARA DA KONYA DA BİZİ DUYMUYOR

Ankara’nın ve Konya’nın kendilerini duymadığını ifade eden mahalleliler, “Ne Ankara, ne Konya bizi biliyor, duyuyor. Bizim yerimizi haritadan bulanlar seçim zamanı uğrak veriyor. Bir kişinin mutluluğu için koca mahalleler feda edilmeye çalışılıyor. Biz sulama kanalı isterken, içme suyu isterken elimizdeki yer altı içme suyu götürülmek isteniyor. Bu adalet değil. Suyu götürmek için para teklif ediyorlar, biz satılık değiliz. Köyümüzde satılık değil” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.