Yerli otomobilin detayları ortaya çıkıyor

Yerli otomobilin detayları ortaya çıkıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Kırıkkale'de açıklanan yerli otomobilin detayları ortaya çıktı. Bir değil 2 ayrı otomobil geliştiriliyor. Bunların arazi taşıtı dahil 4 farklı modeli olacak.
Proje sır gibi saklanıyor. Bu amaçla TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen Otomobil üretiminin Ar-Ge bölümü için sektörde dünya devi olan bir firma ile büyük oranda anlaşıldı. 
 
TAMAMEN ELEKTRİKLİ OLACAK 
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde yürüyen hazırlıklar kapsamında geliştirilen 2 otomobil de elektrikle çalışacak. Bunlardan biri 'Menzili Artırılmış Elektrikli Araç', diğeri de 'Tamamen Elektrikli Araç' olarak isimlendirildi. 'Yerli Elektrikli Araç Geliştirilmesi Projesi' ile dünya fosil yakıtları terk ederken, Türkiye de elektrikli otoya hızlı bir giriş yapacak.
 
Bu yıl içinde ilk prototipi üretilecek olan araçların her ikisi de çevre ile dost, verimli motor teknolojisine sahip olacak. Ağustos ayında test sürüşü yapılmaya başlanacak olan ilk otomobil 'Menzili Artırılmış Elektrikli Araç' olacak. İçten yanmalı motorlara göre daha az yakıt harcayacak olan araç için birinci faz tamamlandı ve imzası atıldı. 
 
2016'DA İLK FİLO ÜRETİLECEK 
 
Test aşamasına gelinmiş olması, yabancı yatırımcıyı da ikna ederken, ilk filo üretimi 2016'da yapılacak. Yine İzmit bölgesinde üretilecek olan yerli otomobil, TÜBİTAK bünyesindeki 'Otomobil Mükemmelliyet Merkezi' oluşturulmasıyla desteklenmeye devam edilecek. Proje ile Türkiye otomotivde teknolojiyi üreten ve geliştiren ülke haline gelecek. Uluslararası alanda rekabet edecek bir marka oluşturulacak. 
 
MÜJDEYİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VERDİ
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırıkkale'de ''Geçen hafta milli bölgesel uçağımızın müjdesini paylaşmıştık. Bu hafta da elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı. İmzalar atılıyor, kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos'unda ilk prototip üretim, 2016'da inşallah ilk filo üretim gerçekleşecek. En geç 2020'de seri üretime geçilecek'' dedi.
 
Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.