"Yeşil Bayburt" için ormanlık alanlar iki katına çıkarıldı

"Yeşil Bayburt" için ormanlık alanlar iki katına çıkarıldı
Bayburt'ta, ağaçlandırma çalışmasının da içinde bulunduğu orman, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları ile ormanlık alanlarda yüzde 100'lük artış sağlandı- İl genelinde 15 bin hektarlık ormanlık alan, çalışmalarla 30 bin hektara çıkarıldı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, ağaçlandırma çalışmasınında içinde bulunduğu orman, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları ile ormanlık alanlarda yüzde 100'lük artış gerçekleştirildi.

Orman İşletme Müdürü Yusuf Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 2012 yılında Bayburt'a gerçekleştirdiği ziyarette talimatını verdiği ve Kop Dağı'ndan başlayarak kent merkezine kadar 46 kilometrelik yol güzergahı başta olmak üzere il genelindeki ağaçlandırma çalışmalarının ülke adına da sevindirici bir noktaya geldiğini söyledi.

Bayburt Orman Amenajman Planı'nın 2015 yılında yenilendiğini belirten Turan, şunları söyledi:

"Plan yenilenmeden önceki Bayburt'un ormanlık alanı 15 bin hektar civarındaydı. Bu da Bayburt genel alanının yüzde 4'üne tekabül etmekteydi. Geçen yıl yapılan plan yenilenmesi sonucunda ormanlık alanlarımız iki katına çıkıp yani 30 bin hektar civarında ormanlık alan ki bu da Bayburt alanının yüzde 8'ine tekabül etmektedir. Dolayısıyla orman, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarımız neticesinde Bayburt ilimizde ormanlık alanlarımız yüzde 100'e yakın bir artış sağlamıştır."

Turan, bu artışın her yıl artarak devam ettiğini ifade ederek, Kop Dağı Çok Amaçlı Uygulama Projesi ve Çoruh Nehri Rehabilitasyon Projesi ile 2012'den 2015 yılı sonuna kadar 2 bin 370 hektarlık alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Çalışmalar sonucunda 1 milyon dolayında fidan dikimi gerçekleştirildiğini belirten Turan, "2016 yılındaki çalışmalarımız bin 230 hektarlık alanda yapılacak. Bu bin 230 hektarlık alanda da 700 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Turan, Kop Dağı'nda bin 600 hektarlık bir alanda etüt proje çalışmalarının devam ettiğini, uygulamanın 2017 yılında gerçekleştirileceğini vurguladı.

Bayburt'un ağaçlandırmaya ihtiyacı olan bir il olduğunu, bu çalışmayı Orman İşletme Müdürlüğü olarak yapmaya çalıştıklarını belirten Turan, her yıl bu alanları arttıracaklarını söyleyerek, "Bayburt'un asıl ağaç türü sarıçam. Biz de sarıçam ağırlıklı ayrıca gelir getirici türlerden badem, kuşburnu, ahlat gibi türlerde proje içinde dikmekteyiz. Bunlar ekonomik olarak köy halkına gelir getirecek. Bunlardan köylünün kendisi direkt faydalanacak ve bunu köylüye verilen bir hak olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.