"Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası"

"Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası"
- Suriyeli sığınmacıların, yaşamış oldukları travmayı atlatmaları ve yeni çevrelerine uyum sağlamaları amacıyla Gaziantep'te düzenlenecek futbol turnuvasına 24 takım katılacak - Turnuvaya katılanlar Türkiye-İsveç milli maçına götürülecek


ANKARA (AA) - Suriyeli sığınmacıların, yeni hayatlarına daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla, Gaziantep'te "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası" düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle organize edilen futbol turnuvasına, Suriyeli sığınmacılardan oluşan 24 takım katılacak.

Şehitkamil Belediyesi İlçe Stadı'nda yarın yapılacak açılış töreniyle başlayacak turnuva, 17 Nisan'da sona erecek. Açılışta, kamplardan getirilecek 2 bine yakın sığınmacı da yer alacak.

Finalde, turnuvada yer alanlarla eski futbolcu ve sanatçılardan oluşturulacak takım ise gösteri maçı yapacak.

Sporun dostluk, kardeşlik ve barış duygusuna dayalı, olumlu toplumsal etkilerinin vurgulanması amaçlanan turnuvaya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da katkı sağlayacak. Turnuvaya katılan sığınmacılar, 24 Mart Perşembe günü Antalya'da oynanacak Türkiye-İsveç milli maçını, TFF'nin davetlisi olarak statta izleyebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.