"Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası"

"Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası"
Gaziantep'te Suriyelilerin kurduğu 24 amatör futbol takımının katılımıyla gerçekleştirilen turnuva, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katıldığı törenle başladı - Şimşek:"Biz hep Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valiliği ve Bülbülzade Vakfınca düzenlenen "Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası" başladı.

Gazikent Spor Tesislerinde gerçekleştirilen ve Gaziantep'te Suriyelilerin kurduğu 24 amatör futbol takımının mücadele ettiği turnuvanın açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biz hep Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugünkü tören de son derece önemli, Suriyeli kardeşlerimiz Türk kardeşleriyle spor yapsın, birlikte eğitim görsün, birlikte geleceğe baksın inşallah." dedi.

Turnuvaya katılan takımlara başarılar dileyen Şimşek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de büyük bölümü Suriyeli olmak üzere misafir olarak bulunan 3 milyonun üzerinde kardeşimiz var. Bu kardeşlerimiz zulümden kaçtılar. Gaziantep başta olmak üzere Türkiye, bu kardeşlerimize kucak açtı. Çünkü bizim anlayışımız, ensar ve muhacir anlayışıdır. Suriyeli kardeşlerimizin neredeyse 750 bini eğitim çağında. Onların eğitimi bizim için çok önemlidir. Bu kardeşlerimizin geleceğe ilişkin umudunun her zaman güçlü olması lazım. Ortadoğu'da, yakın coğrafyamızda acı durumlar var ama hiçbir kötü durum ilanihaye devam etmez. Biz hep Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugünkü tören de son derece önemli, Suriyeli kardeşlerimiz Türk kardeşleriyle spor yapsın, birlikte eğitim görsün, birlikte geleceğe baksın inşallah. İnşallah biz bu büyük imtihandan başarıyla geçiyoruz. Dünyaya insanlık dersi veriyoruz. İnşallah hep birlikte bu İslam coğrafyasında çok daha huzurlu bir geleceği, bu gençlerimiz inşa edecek."

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da futbol oynamak isteyen Suriyeli gençlerin, amatör küme liglerinde lisans çıkararak 2016-2017 sezonunda oynayabileceklerini kaydetti.

Turnuva, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın paslaşmasıyla başladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.