Yeşilay BM'de Türkiye'nin Ulusal Uyuşturucu Politikası'nı açıklayacak

Yeşilay BM'de Türkiye'nin Ulusal Uyuşturucu Politikası'nı açıklayacak
İSTANBUL (AA) - Yeşilay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Uyuşturucu Maddeler Özel Oturumu'nda (UNGASS), Türkiye'nin Ulusal Uyuşturucu Politikası'nı...

İSTANBUL (AA) - Yeşilay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Uyuşturucu Maddeler Özel Oturumu'nda (UNGASS), Türkiye'nin Ulusal Uyuşturucu Politikası'nı sunacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Yeşilay, üst düzey uyuşturucu gündemiyle 19-21 Nisan'da toplanacak UNGASS'a, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölge temsilcisi olarak katılacak.

Dünya uyuşturucu sorununu en üst düzeyde ele alacak olan UNGASS 2016 toplantısı, New York'taki BM Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. Toplantıya tüm üye devletler, uluslararası teşkilatlar, yerel yönetimler, akademisyenler, saha çalışanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri iştirak edecek.

UNGASS 2016 hazırlıkları kapsamında oluşturulan Sivil Toplum Görev Gücü Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Temsilciliğini 2014 yılından bu yana yürüten Yeşilay, temsilcisi olduğu bölgede sürdürülen saha araştırmaları ve bölge istişare toplantılarına dair raporları, UNGASS toplantısında sunacak.

Yeşilay, UNGASS 2016 Genel Kurulu'nda, Türkiye Ulusal Uyuşturucu Politikası: Önleme ve Rehabilitasyon Uygulamaları (National Drug Policy of Turkey: Prevention and Rehabilitation Practices) başlıklı yan etkinlik düzenleyecek. Türkiye Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciği ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) iş birliğiyle gerçekleşecek yan etkinlik 21 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.