Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası
Hafta dolayısıyla "İyi ki Yeşilay Var" konseptiyle ülke genelinde etkinlikler düzenlenecek

ANKARA (AA) - Yeşilay Haftası dolayısıyla ülke genelinde "İyi ki Yeşilay Var" konseptiyle etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yeşilaydan yapılan açıklamaya göre, 1-7 Mart Yeşilay Haftası, kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla "İyi ki Yeşilay Var" konseptiyle çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Hafta kapsamında Yeşilay, başta İstanbul Şişli'de kurulacak festival alanı olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki meydanlarda, çocuk şenlikleri, bağımlılık eğitimleri, oyunlar, fotoğraf ve karikatür atölye çalışmaları ile sergileriyle, ziyaretçileri hem eğlendirecek hem de bağımlılıklara karşı bilgilendirecek.

Şişli'deki festival alanında, Yeşilayın 96. kuruluş yıl dönümü, ziyaretçilerle pasta kesilerek kutlanacak.

- "En Yeşilaycılar" ödüllendirilecek

Yeşilay "bağımlılıklardan uzak sağlıklı yaşamı" misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara Zümrüdüanka Ödülü takdim edecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 5 Mart'ta yapılacak.

Gecede, kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına kadar 8 dalda seçilen kişi ile kurumlara "En Yeşilaycı" unvanıyla ödülleri verilecek.

- Pedallar "Yeşilay dayanışması" için dönecek

Hafta dolayısıyla binlerce bisikletli de "bağımsız bir yaşam için" pedal çevirecek.

Bisiklet turu, İstanbul başta olmak üzere Bursa, Hatay, Kayseri, Sakarya, Ankara ve Eskişehir'de eş zamanlı yapılacak.

Turun İstanbul'daki adresi, tarihi yarımada olacak. Sepetçiler Kasrı'nda saat 11.00'de başlayacak tur sonunda, çekilişle 3 kişiye bisiklet hediye edilecek.

İstanbul turuna, milli rallici Burcu Çetinkaya da katılacak.

Öte yandan, 1-7 Mart'ta oynanacak futbol maçlarına Yeşilay mesajlarıyla çıkılacak ve sağlık yürüyüşleri yapılacak.

- "Yeşilay Dayanışma Haftası"

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, gönüllülük ve dayanışmaya dikkati çekmek amacıyla bu yıl haftaya "Yeşilay Dayanışma Haftası" diyerek, yüz binlerce gönüllüyle, bağımlılık ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu yıl Yeşilayın 96. kuruluş yıl dönümünün de kutlanacağını ifade eden Öztürk, koruyucu, önleyici ve rehabilite edici çalışmalarla toplumun tüm kesimlerine ulaştıklarını kaydetti.

Öztürk, Yeşilay Haftası dolayısıyla zararlı alışkanlıklar ve bunların yayılmasına engel olmak için birlikte bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.