Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası
İstanbul Valisi Şahin:- "Çocuklardan başlayarak gençlerimizin ve toplumun her kesiminden vatandaşımızın hayat standardını olumsuz yönde etkileyen tüm bağımlılıklarla mücadeleyi ortak sorumluluk olarak görmekteyiz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, her türlü bağımlılığa karşı olduklarını belirterek, "Çocuklardan başlayarak gençlerimizin ve toplumun her kesiminden vatandaşımızın hayat standardını olumsuz yönde etkileyen tüm bağımlılıklarla mücadeleyi ortak sorumluluk olarak görmekteyiz" açıklamasında bulundu.

Şahin, Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Yeşilay'ın, kurulduğu günden bugüne bağımlılıkla mücadelede en ön sırada yer aldığını ve bu mücadelenin sembolü haline geldiğini belirtti.

Bağımlılığın, mücadele edilmesi gereken zararlı alışkanlıkların başında geldiğini aktaran Şahin, "Kendini kontrol edebilme gücü ellerinden kayıp gitmiş bireylerin, barışık, huzurlu bir dünya kurabilmesi elbette çok zordur. En özel manada önce bireylerin, akabinde toplumun huzuru için mücadeleyi elden bırakmamak gerekir. Bu minvalde her yıl yalnız 1-7 Mart arasında hatırlamak, hatırlatmakla yetinilmeyecek derecede önemli olan bu sorunla baş etme konusunda sadece Yeşilay Cemiyeti değil, tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle sürdürülebilir mücadele planları geliştirilmesi gerektiğinin önemi açıktır" değerlendirmesini yaptı.

Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Ülkemiz genelindeki istatistiklere baktığımızda bağımlılıkların ekseriyetle gençleri avucunun içine alması, müreffeh yarınlarımız açısından da Yeşilay Haftası'nın toplumda bilinç oluşturmak adına ne kadar ehemmiyetli bir hafta olduğunu gözler önüne sermektedir. Değişen dünyayla alkol, tütün, madde ve kumar bağımlılığının yanı sıra genç kuşağı tehdit eden bir yeni tehlike de teknoloji bağımlılığıdır. Bu konuda Valilik olarak farkındalıkların oluşturulmasında, ulusal ya da uluslararası düzeyde yapılacak çalışmaların içinde ve yanında olmaya azami derecede özen göstermekteyiz. Çünkü çocuklardan başlayarak gençlerimizin ve toplumun her kesiminden vatandaşımızın hayat standardını olumsuz yönde etkileyen tüm bağımlılıklarla mücadeleyi ortak sorumluluk olarak görmekteyiz.

Tüm bu görüşler ışığında 1-7 Mart Yeşilay Haftası'nın verimli, sürdürülebilir çalışmalara imza atması, toplumun geniş kitlelerinde hareket ve farkındalık uyandırması ve bünyesine nice gönüllü kazandırması dilekleriyle yarınlara tüm bağımlılıklardan azade, sağlıklı, huzurlu bireyler olarak yürümeyi diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.