Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası
Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından "1-7 Mart Yeşilay Haftası" etkinlikleri kapsamında, bağımlılıklarla mücadeleye dikkati çekmek amacıyla İstanbul'da bisiklet turu düzenlendi- Yeşilay Genel Başkanı Öztürk:- "Sağlıklı yaşamın zaten iki sihirli kelimesi va

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti, "1-7 Mart Yeşilay Haftası" etkinlikleri kapsamında, bağımlılıklarla mücadeleye dikkati çekmek amacıyla "İyi ki Yeşilay var" konseptiyle tarihi yarımadada bisiklet turu düzenledi.

Sepetçiler Kasrı'nda başlayan geleneksel etkinliğe, yaklaşık 500 bisikletli katıldı. Eminönü, Sultanahmet, Yedikule, Fatih ve Sirkeci'yi kapsayan 25 kilometrelik güzergahta sürecek etkinlikte, olası bir duruma karşı sağlık ekipleri de hazır bulundu.

İstanbul başta olmak üzere Bursa, Hatay, Kayseri, Sakarya, Ankara ve Eskişehir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek etkinliğin İstanbul ayağında katılımcılara, gazeteci Serdar Cebe ile milli ralli pilotu Burcu Çetinkaya da eşlik etti.

Etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Yeşilay Haftası'nın bu yıl çok yoğun geçtiğini belirterek, etkinliğin yaklaşık 5 yıldır düzenlendiğini söyledi.

Öztürk, etkinliğin Yeşilay Haftası'nın son günlerine denk geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Güzel bir İstanbul pazar sabahında, gördüğünüz gibi çok kalabalık bir toplulukla bisiklet turumuz olacak. Bütün bu faaliyetlerin temel amacı şu, Yeşilay insan sağlığıyla direkt ilgilenen, sağlıklı nesiller yetiştirmeye çalışan, bağımlılıktan uzak nesiller yetiştirmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu. 96 yıldır hep bu vurguyu yapıyor. Biz bu söylediklerimizi tekrar tekrar söyleyerek, birtakım etkinliklerle taçlandırmak istiyoruz. Bisiklet turumuzda bu anlamda tabi hem sağlığı temsil eden hem de bağımlılıklardan uzak bir yaşamı temsil eden bir tur olacak. Bu sene oldukça yoğun da bir katılım var. Her sene giderek bu katılım artıyor. Bu anlamda aslında destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Özellikle bu işin organizasyonunda bize destek veren Bisikletliler Derneği'ne de çok teşekkür ediyoruz. Bu faaliyetlerimiz devam edecek. Özellikle sağlıklı yaşamla ilgili her yerde bundan sonra Yeşilay'ı göreceğiz."

Öztürk, etkinliğe her yaştan bireyin katıldığını ifade ederek, "Sağlıklı yaşamın yaşı yok. Dünyaya geldiğimiz ilk günden son günümüze kadar yaşamımızın kaliteli olmasını istiyorsak, sağlıklı yaşamı seçeceğiz. Sağlıklı yaşamın zaten iki sihirli kelimesi var. Bunlardan biri spor, bisiklet de bu sporların en güzeli, ikincisi de size zarar veren her şeyden uzak kalmak. Ki bağımlılıklardan uzak kalmak aslında sağlıklı yaşamın temel sembollerinden biri" diye konuştu.

- "Bağımlıyken hapishanede yaşıyorsunuz"

Etkinliğe katılan milli ralli pilotu Çetinkaya da 1-7 Mart'ın Yeşilay Haftası olduğunu hatırlatarak, 5. kez düzenlenen etkinliğin herkesin bisikletini alarak katılabileceği bir organizasyon olduğunu söyledi.

Çetinkaya, Yeşilay'ın gayelerinden biri olan sağlıklı yaşamın, yaşam standartlarının artırılmasının vazgeçilmezlerden birinin de spor olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bağımlılıklarla Yeşilay'ın verdiği mücadele, kendisi de bağımlılıkları yaşamış ve sonradan kurtulmuş biri olarak benim için çok şey ifade ediyor. Çok iyi bisikletçi değilim ama Yeşilay için buradayım. Gerçekten de çok değerli bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü sigarayı 12, alkolü 9 yıl önce bıraktım. Hayatımın kalitesini, farkını şimdi kıyaslayabiliyorum. Bunu uzun süre istikrarla sürdürebildim ve inşallah da sürdürmeye devam ederim. Ama gerçekten çok farklı. Bir tanesinden bir hapishanede yaşıyorsunuz, sürekli bir şeylere tutsaksınız. Ancak diğerinde son derece özgür, dinç ve sağlıklı şekilde, her şeyin tadını daha iyi alarak yaşayabiliyorsunuz. O yüzden de Yeşilay için varız ve Yeşilay için buradayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.