Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası
KIRKLARELİ (AA) - Yeşilay Kırklareli Şube Başkanlığı ile Türkiye Bisikletliler Derneği Kırklareli Temsilciliği tarafından "Yeşilay Haftası" etkinlikleri...

KIRKLARELİ (AA) - Yeşilay Kırklareli Şube Başkanlığı ile Türkiye Bisikletliler Derneği Kırklareli Temsilciliği tarafından "Yeşilay Haftası" etkinlikleri kapsamında madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu düzenlendi.

Cumhuriyet meydanında toplanan bir grup bisikletli, Yeşilay ve Türkiye Bisikletliler Derneği yeleği giyerek kent merkezinde tur attı.

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Ali Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

İnsanların alkol, tütün ve uyuşturucu bağımlılığından kurtularak, spora, bisiklete binmeye ve sağlıklı yaşama teşvik etmek için çeşitli aktivitelerde bulunduklarını belirten Karakoç, sağlıklı bir neslin yetişmesi için mücadele ettiklerini kaydetti.

Spor yapmanın insan sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Karakoç, "Yeşilay olarak 1920 yılından beri bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. Türkiye Bisikletliler Derneği Kırklareli Temsilciliği ile birlikte bağımlılıklara karşı mücadele anlamında bir sağlıklı yaşam aktivitesi olarak bisiklet turu ile mücadelenin başka bir boyutunda sporu ve sağlıklı yaşamı özendirmek amacıyla bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla bir araya gelerek insanları sağlıklı yaşam için bisiklete binmelerini, spor yapmalarını ve bağımlılıklardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Eğer insanlar bağımlılıklardan uzak dururlarsa vatanını milletini seven insanlar yetişir. Geleceğin nesilleri bağımlılıklardan uzak kalmış ve sağlıklı bir yaşam sürmüş olur" diye konuştu.

Türkiye Bisikletliler Derneği Kırklareli Temsilcisi Metin Erman da etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Bisikletli grup yaklaşık 5 kilometrelik bir parkurda tur attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.