Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni

Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni
Yeşilay tarafından, Yeşilay Haftası kapsamında, "bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı" misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara verilen "Zümrüdüanka Ödülleri" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle sah

İSTANBUL (AA) - Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, "Önleyici ve koruyucu hizmet olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımız kapsamında 28 bin rehber öğretmene eğitim verdik ve böylece 20 milyon öğrencimize yaşlarına uygun bağımlılık bilgilendirici eğitimlerini ulaştırmaya devam ediyoruz dedi.

Yeşilay tarafından, Yeşilay Haftası kapsamında, "bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı" misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara verilen "Zümrüdüanka Ödülleri", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.

Öztürk, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın, son yıllarda tarihsel birikimden aldığı güçle ve yeni bir vizyonla bir dünya markası olma yönünde ilerlediğini söyledi.

Bağımlılıklarla daha etkin ve güçlü bir şekilde mücadele etmek için ulusal ve uluslararası arenada teşkilatlanmalarını hızlandırdıklarını anlatan Öztürk, Türkiye'deki şube sayılarını 23'ten 120'ye, üye sayısını 2 binden 50 bine çıkardıklarını belirtti.

Mücahit Öztürk, nisanda, "Uluslararası Yeşilaylar Federasyonu"nu kuracaklarını açıklayarak, şöyle devam etti:

"Önleyici ve koruyucu hizmet olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımız kapsamında 28 bin rehber öğretmene eğitim verdik ve böylece 20 milyon öğrencimize yaşlarına uygun bağımlılık bilgilendirici eğitimlerini ulaştırmaya devam ediyoruz. Rehabilitasyon ve terapi sürecini de çalışma alanımıza ekledik, Yeşilay Danışmanlık Merkeziyle bağımlılara ve ailelerine psiko-sosyal destek hizmeti veriyoruz."

Ödül töreninin önemine değinen Öztürk, "Bu özel gecede, yaşam tarzları ve yaptıkları çalışmalardan ötürü olumlu rol modellere 'En Yeşilaycı' unvanıyla Zümrüdüanka Ödülünü takdim ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerce gönüllümüzle gerçekleştirdiğimiz projelerle, bağımlılıklar dokunmadan çocuk ve gençlerimize Yeşilay olarak biz dokunacağız" diye konuştu.


- Ödüller sahiplerini buldu

Törende, kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına kadar toplam 9 kişi ve kuruma "En Yeşilaycı" unvanıyla ödülleri, Yeşilay Genel Başkanı Öztürk ve Yeşilay Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İhsan Karaman tarafından takdim edildi.

Spor dalında milli basketbolcu Semih Erden'e, siyasette İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'a, sosyal sorumlulukta e-bebek'e, medyada Ayşenur Asuman Uğur'a, uluslararası dayanışma ödülünde BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin Uyuşturucu Önleme ve Sağlık Birimi Başkanı Gilberto Gerra'ya, akademide Prof. Dr. Recep Erol Sezer'e, sanatta 'Son Çıkış' dizisi adına oyuncu Deniz Barut'a, özel ödül dalında Diyanet İşleri Başkanlığı adına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e ve Turkuvaz Medya adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'a "En Yeşilaycı" ödülleri verildi.

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 16 Türk devletinin tarih sürecinde kullandıkları motiflerin bir araya getirilmesinden oluşan ve üzerinde Türk bayrağı bulunan tablo hediye edildi.

Törenin sonunda, ödül alanlar ve protokol üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen törene, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.