Yeşilırmak'ın Islahı Projesi

Yeşilırmak'ın Islahı Projesi
Amasya'nın Taşova ilçesinde yürütülen Yeşilırmak'ın Islahı Projesi kapsamında nehrin 4,5 kilometrelik kısmında çift taraflı istifli taş tahkimatı, 800 metrelik kısmında ise yatak kademelendirilmesi yapılarak rekreasyon alanı oluşturulacak

AMASYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Amasya'nın Taşova ilçesinde Yeşilırmak'ın Islahı Projesi sürdürülüyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, proje ile Taşova'da yaşanabilecek olası taşkınların önlenerek görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Çalışmalar kapsamında nehrin 4,5 kilometrelik kısmında yatak ve sedde tanzimi yapılması planlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2016'da yapılan çalışmalar ile 579 bin metreküp kazı, 92 bin metreküp yükleme, 9 kilometrelik çalışma ve servis yolu bakımı yapılmıştı. Ayrıca ırmağın bir kilometrelik kısmında yatak değişikliği yapılarak heyelan bölgesinden uzaklaşılmak suretiyle yeni heyelanlar ve ırmak içinde adacık oluşması engellenmişti. 2017 için ıslah edilen bölgede istifli taş tahkimat çalışması planlandı. Toplu makineli çalışmalar kapsamında yürütülen bu işler ile nehrin 4,5 kilometrelik kısmında çift taraflı istifli taş tahkimatı, 800 metrelik kısmında ise yatak kademelendirilmesi yapılarak rekreasyon alanı oluşturulacak. Bütün bu çalışmalardan sonra afet riski ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış olacak."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.