"Yılın Ahi Çırağı" Konya'dan çıktı

"Yılın Ahi Çırağı" Konya'dan çıktı
Kırşehir’de gerçekleştirilen yılın ahisi ödül töreninde geçen yıl 'Yılın Türkiye Ahisi'ni çıkaran Konya, bu yıl da 'Yılın Türkiye Çırağı'yla törenlere damgasını vurdu.

Kırşehir’de gerçekleştirilen yılın ahisi ödül töreninde geçen yıl 'Yılın Türkiye Ahisi'ni çıkaran Konya, bu yıl da 'Yılın Türkiye Çırağı'yla törenlere damgasını vurdu. Yılın Türkiye Çırağı seçilen Konyalı Özgür Demirci ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop’un elinden aldı.

Kırşehir’de gerçekleştirilen 32. Ahilik Haftası Kutlamaları kapanış törenine Konya damgasını vurdu.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESO) Başkanı Muharrem Karabacak ile TOBB Başkan Yardımcısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün de hazır bulunduğu kapanış törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yanısıra Türkiye genelinden 84 ilin Esnaf Odaları Birlik Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda Kırşehirli vatandaş katıldı.

ÖDÜLÜNÜ TBMM BAŞKANINDAN ALDI

Yılın Türkiye Ahilerinin seçildiği ödül töreninde Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından yılın kuaför ahi çıraklığına aday gösterilen Özgür Demirci, Ticaret Bakanlığı tarafından Yılın Türkiye Çırağı seçildi. Demirci, Kırşehir'de düzenlenen ve TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop'un katıldığı 32. Ahilik Haftası Kutlamaları kapanış töreninde ödülünü Meclis Başkanı Şentop ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in elinden alarak büyük bir başarıya imza attı.

BAŞKAN KARABACAK'TAN KUTLAMA MESAJI

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya’nın geçen yıl da ilk defa Yılın Türkiye Ahisi'ni çıkardığını, bu yıl da 81 il arasında yine ilk defa yılın Türkiye Ahi Çırağı seçiminde büyük bir başarıya imza attığını belirtti. Başkan Karabacak açıklamasında, "Konya'mız 2 yıldır ahilik yarışmalarında önemli bir başarı elde ediyor. Esnaf Teşkilatı olarak bu önemli başarının elde edilmesinde büyük bir sorumluluk aldık ve geçen yıl Osman Kalay ustamız yılın Türkiye Ahisi seçildi. Bu yıl da Özgür Demirci kardeşimiz Yılın Türkiye Çırağı seçilerek Konya'mızı Kırşehir'de temsil etti. Bu önemli başarıda Özgür kardeşimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. KONESOB olarak bundan sonra da önemli başarılara imza atmaya devam edeceğiz" diyerek duygularını dile getirdi.

Kırşehir'deki programa Konya'dan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak'ın yanısıra Ticaret Bakanlığı Konya İl Müdürü Haşmet Yılmaz, KONESOB Başkanvekili Osman Alp, Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Veli Baranok ve KONESOB Genel Sekreteri Harun Gün katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.