Yılmaz: Gazze'nin yanındayız

Yılmaz: Gazze'nin yanındayız
"Türkiye olarak her zaman oradaki (Gazze) kardeşlerimizin yanındayız ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  "Türkiye olarak her zaman oradaki (Gazze) kardeşlerimizin yanındayız ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız" dedi.

Türkiye'nin, Gazze'nin imarı için 2014-2017 arasında yapacağı ilave 200 milyon dolarlık yardıma ilişkin Yılmaz, her zaman Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi. 

Diplomatik, siyasi, insani ve ekonomik olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, Gazze'de ekonomik hayatın kalıcı şekilde gelişmesi için bugüne kadar hep gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Cevdet Yılmaz, "Fakat şunu da belirtmek durumundayım, güvenliğin, emniyetin olmadığı bir yerde ekonomik gelişme ve refah olmuyor maalesef. İnşallah Gazze ile ilgili ablukanın kalktığı daha rahat bir ortamda, Gazze halkının içine düşürüldüğü ekonomik sıkıntılardan kurtarılmasını temenni ediyorum. Biz Türkiye olarak her zaman oradaki kardeşlerimizin yanındayız ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.