Yılmaz: Silahın olduğu yerde çözüm olmaz

Yılmaz: Silahın olduğu yerde çözüm olmaz
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, silahların olduğu bir ortamda çözümün mümkün olmadığını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Şiddetin olduğu bir yerde demokratik siyasetten bahsedemeyiz. Demokratik siyaset şiddetin başladığı yerde biter" dedi.

Partisinin Bolu Merkez İlçe Başkanlığı kongresine katılmak için kente gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TEM yolu Paşaköy gişelerinin önünde partililer tarafından karşılandı. Cevdet Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Yılmaz ziyaretin ardından yürüyerek kongrenin yapılacağı 17 Temmuz Spor Salonu'na gitti. Bakan Yılmaz'ı salonun önünde kalabalık bir partili grubu çiçeklerle karşıladı.

Kongre öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın Abdullah Öcalan'ın Mart veya Nisan ayında silahın bırakılması için PKK'ya çağrı yapabileceği şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Silahlar olduğu sürece gerçek anlamda bir çözüm sürecinden bahsetmek mümkün değil. Silahların olduğu bir ortamda demokratik siyasetin tam manasıyla yaşanması da mümkün değil. Dolayısıyla bu silahların ülkemizin gündeminden çıkması lazım. Aslında hatırlarsanız çözüm süreci başlarken silahlı unsurlar yurt dışına çıkacaklardı ama maalesef o gerçekleşmedi. Çok az bir unsur yurt dışına çıktı ama asıl başlangıçta düşünülen silahlı unsurların tamamen yurt dışına çıkması gerçekleşmedi. Bu gerçekleşmeden siyasetin tamamen normalleşmesi mümkün değil" dedi.

Bakan Yılmaz şiddetin olduğu yerde demokratik siyasetten bahsedilemeyeceğini açıklayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkes gelsin demokratik ortam içerisinde siyasetini yapsın. Özgür biçimde fikirlerini ifade etsin. Barışcı şekilde gösterilerini yapsın. Hükümete yönelik eleştirileri neyse yapsın. Ama hiç kimsenin şiddet uygulamaya hakkı yok. Şiddetin olduğu bir yerde demokratik siyasetten bahsedemeyiz. Demokratik siyaset şiddetin başladığı yerde biter. Dolayısıyla bu silahlarla ilgili mesele çok önemli. Bunun ortadan kalkması gündemimizden kalkması ülkemizin huzuru adına, kalkınması adına da son derece önemli olacaktır."

PROVAKASYON YAPANLARIN TUZAKLARI BOŞA ÇIKACAK

Bakan Yılmaz, "Türkiye'de çözüm sürecini sabote edenlerin arasında paralel yapı unsurlarının olduğu iddia ediliyor" sorusunu ise şöyle cevaplandırdı:

"Türkiye'de çözüm süreci olmasın diye isteyen, Türkiye hep böyle kargaşalarla uğraşsın, çatışmalarla uğraşsın, enerjisini boş yere harcasın, kaynaklarını boş yere harcasın diye düşünen içeride ve dışarıda epeyce bir çevre var. Bunlar Türkiye'nin hep eski meseleleri ile uğraşmasını istiyorlar. Zaman zaman bunların provakasyonlarıyla karşılaşabiliyoruz. Biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Türkiye'de kardeşliği pekiştireceğiz. İnşallah bu provakasyon yapanların tuzakları da boşa çıkacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.