YÖK Başkanı Saraç'ın Romanya ziyareti

YÖK Başkanı Saraç'ın Romanya ziyareti
Saraç, Romanya'daki Türkler ve STK temsilcileriyle bir araya geldi

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Romanya'da bulunan Türklerle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, yükseköğretime dair sorunları ve talepleri dinledi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Saraç ve beraberindeki Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal ile YÖK Üyesi Dr. Emin Zararsız, yükseköğretim odaklı işbirliğine yönelik Romanya'ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Saraç ve beraberindekiler dünkü ziyarette, Romanya'nın Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Adrian Curaj, Yükseköğrenim Akreditasyon Kurumu Başkanı Iordan Petrescu, Akademi Başkanı Ionel Valentin Vlad ve Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile görüştü. Görüşmelerde iki ülke arasında yükseköğretim alanında karşılıklı işbirliği imkanları ve öğrenci değişim programları ele alındı.

Romanya'da bulunan Türkler ve sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelen Saraç ile beraberindeki YÖK heyeti, yükseköğretime dair sorunları ve talepleri dinledi.

Saraç başkanlığındaki heyet, Balkan ziyaretleri kapsamında daha önce de Bulgaristan, Makedonya ve Kosova'ya resmi ziyaretlerde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.