"Yöresel Ürünler Ve Kilis Zeytinyağı Festivali"

"Yöresel Ürünler Ve Kilis Zeytinyağı Festivali"
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan:"Nasıl ki kadirşinaslığın, dostluğun, insan sevgisinin ve misafirperverliğin ana vatanı Kilis ise zeytinyağının da ana vatanı Kilis"- "Bu zeytinyağını bütün dünyaya en iyi şartlarda ve en iyi fiyata nasıl satarız onun arayı

KİLİS (AA) - Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, ana vatanının Kilis olduğunu söylediği zeytinyağının, dünyaya en iyi şartlarda ve fiyatta satılmasının yollarının aranması gerektiğini ifade etti.

Kilis'te 3 gün sürmesi planlanan "Yöresel ürünler ve Kilis Zeytinyağı Festivali", Zeytinyağı şenliği ile başladı.

Kocabeyli Köyü Kilis Zeytin Üreticileri Birliği bahçesindeki şenlikte, üreticilere GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca alınan zeytin hasat makineleri dağıtıldı.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, törende yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerle kentin yöresel ürünlerinin dünyaya tanıtılmasına katkı sunulmasının hedeflendiğini söyledi.

Kilisli çiftçilerin kendilerine verilen tüm bilgilerin değerini bilecek ve uygulayacak kapasiteye sahip olduğunu anlatan Tekinarslan, çiftçiyle diyaloğa geçen, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli hassasiyeti beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu ürünlerin değerini kendimizin bilmesi yetmiyor. Bütün dünyaya bu değeri anlatabilmemiz lazım. Ana vatanı da burası. Nasıl ki kadirşinaslığın, dostluğun, insan sevgisinin ve misafirperverliğin ana vatanı Kilis ise zeytinyağının da ana vatanı Kilis. Bu zeytinyağını bütün dünyaya en iyi şartlarda ve en iyi fiyata nasıl satarız onun arayışında olmamız gerekiyor."

Vali Tekinarslan, hedeflenen satışların tek başına idari kurumların veya köylünün yapabileceği bir durum olmadığını belirterek, bu konuda tüm ilgili kurumların bir bütün olarak hareket etmesinin şart olduğunu, ancak o zaman hedefe ulaşılabileceğini vurguladı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da festivale Mısır, Ürdün, Tunus, Romanya, Litvanya, Portekiz, Belçika ve İtalya'dan da katılımın olmasının sevindirici olduğunu dile getirerek, festivallerin artık şehirlerin en önemli pazarlama ile destinasyon yatırım araçlarından birisi olduğunu ifade etti.

Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Polat da bölgenin zeytinin ana yurdu olduğunu vurgulayarak, hep beraber çalışılıp bu durumun tüm dünyaya anlatılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, organik zeytinyağı tesisini gezen protokol üyeleri ve yabancı misafirler, tesisin yanında bulunan zeytinliğe fidan dikti ve zeytin hasadı yaptı.

Etkinlik kapsamında ayrıca Kilis-İslahiye karayolunda seyreden araçlar durdurularak, sürücülere zeytinyağı ikram edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.