YTÜ öğrencilerinden kan bağışına destek

YTÜ öğrencilerinden kan bağışına destek
YTÜ ve Türk Kızılayının düzenlediği 1911 ünite kan bağışının hedeflendiği kampanya, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Yüksek'in kan vermesiyle başladı- Prof. Dr. Yüksek: " İki kampüsümüzde yüzlerce üniteyle beraber bu sene rekor kırmak istiyoruz. 2 bin ünite üzerinde

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Türk Kızılayının birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyası, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in kan vermesiyle başladı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsünde düzenlen kampanyada öğrenciler, "Akacak kan damarda durmasın, Yıldız'da rekor kırılsın" sloganıyla kan bağışı yaptı.

Üniversitenin kuruluş yıldönümü olan 1911 yılına atfen 1911 ünite kan bağışının hedeflendiği kampanyada kan vermek için öğrenciler, kampüste kurulan Kızılay çadırlarına geldi.

Yüksek, kan verdikten sonra yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı ile birlikte 8 yıldır bu kampanyayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, kampanyanın ilkini Çanakkale'de yaptıklarını anımsattı.

Çanakkale'de bin 500 üniversiteliyi ağırladıklarını, 250 bin şehidin anısına kan bağışı kampanyasını gerçekleştirdiklerini belirten Yüksek, Türk Kızılayı Merter Şubesinin desteğiyle rekor kırmak için bir uğraş içine girdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin kan ihtiyacının milyonları bulduğunu dile getiren Yüksek, "Bunun bir türlü toplanması lazım. Burada da en etkin ve tek yetkili de Türk Kızılayı. Kızılay ile geçen sene gerçekleştirdiğimiz kampanyada bir günde bin 680 ünite kan topladık. Zaman zaman yıl içinde de kampanyalar yapıyoruz ama bu çok daha özel. İki kampüsümüzde yüzlerce üniteyle beraber bu sene rekor kırmak istiyoruz. Bir günde 2 binin üzerinde ünite kan toplayıp Türkiye rekoru kırmak istiyoruz." diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Türkiye'de yılda 2,5 milyon ünite kana ihtiyaç bulunduğunu belirterek, bunun için halka yönelik kampanyalar düzenlediklerini aktardı.

Kan bağışı kampanyalarına son dönemde öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu, öğrencilerin bu konuda aralarında tatlı bir rekabetin başladığını dile getiren Tan, tüm üniversitelerde rekor denemelerinin başladığını kaydetti.

Yıldız Teknik Üniversitesinin her zaman partnerleri ve destekçileri olduğunu belirten Tan, YTÜ'de de bir rekor denemesine başladıklarını bildirdi.

Kampanyalara halkın ilgisinin de çok iyi olduğunu ifade eden Tan, "İhtiyacı olduğu anda bulması için bu acil dönemlerde kan vermeleri çok önemli. Kan acil değil, devamlı ihtiyacımız. Üniversitedeki öğrencilerimizin de donör olmaları, bundan sonra devamlı 3 ya da 6 ayda bir kan vermeleri önemli. Bunlar aşılanıyor burada. Bu konulardan dolayı çok memnunuz. İnşallah çok daha fazlasıyla kan ihtiyacımızı sağlayacağız. Son dönemlerde Kızılay kanı sağlamakta yüzde 90'lara ulaştı. Bu tür etkinliklerle de yüzde 100 ulaşacağımıza inanıyoruz. Tüm halkımızdan da destekler bekliyoruz. Gençlerimize de minnettarız." diye konuştu.

YTÜ öğrencisi Kemal Ayar da ilk defa kan bağışında bulunduğunu, mutlu olduğunu, bu tür kampanyaların önemli olduğunu söyledi.

Ayar, "Verdiğimiz bir kanla bir insanın hayatı kurtulabilir. Bu nedenle çok mantıklı görüyorum bu kampanyaları. Bu yüzden de katıldım. İnsanların sağlığı için bunlar çok önemli ve bu yüzden devam etmesi gerekiyor. Kan bizim de ihtiyacımız olabilir. O zaman da işte bu kanlara ihtiyacımız olacak" şeklinde konuştu.

Gün içinde üniversitenin amatör müzik gruplarının sahne alacağı etkinlik alanında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı da konser verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.