Yunanistan'da genel grev

Yunanistan'da genel grev
Yunanistan'da şehir içi toplu taşıma, deniz taşımacılığı, tren seferleri ve kamu hizmetleri durdu

ATİNA (AA) - Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, hafta sonu Meclis'te oylanacak emeklilik ve vergi düzenlemelerine karşı bugünden itibaren üç günlük genel grev başlattı.

Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (GSEE) çağrısıyla işçi ve memurlar, hafta sonu oylanması beklenen yasa tasarılarına karşı gösteriler düzenleyecek.

Daha önce işçi bayramı dolayısıyla gelecek pazar günü bir günlük grev ve gösteri çağrısında bulunan GSEE yaptığı açıklamada, hükümeti reformları hafta sonu Meclis'te oylamaya sunma kararı nedeniyle "meclis darbesi" yapmakla suçladı.

ADEDY ise tüm üyelerini KDV artışı ve diğer ürünlerdeki vergi artışlarını güçlü şekilde protesto etmeye çağırdı.

Yunanistan'da bugün şehir içi toplu taşıma, deniz taşımacılığı, tren seferleri ve kamu hizmetleri durdu. Toplu taşımanın durması nedeniyle ise zaman zaman trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Yunanistan Gazeteciler Sendikasının çağrısıyla tüm basın mensupları da pazar gününe kadar grevde olacak.

Bu arada, Yunan Denizciler Federasyonu da bugünden itibaren dört günlük grev yapacağını açıkladı. Bu kararın ardından ülke genelinde deniz taşımacılığı ve feribot seferlerinde aksamalar yaşanması bekleniyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.