Yurtta kış

Yurtta kış
Düzce, Karabük ve Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 282 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor- TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışının durması üzerine ulaşım normale döndü

DÜZCE/KARABÜK/BOLU (AA) - Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Düzce, Karabük ve Bolu'da da köy yollarının kapanmasına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Düzce'de etkisini arttıran kar nedeniyle merkezde 4, Çilimli'de 3 ve Gölyaka'da 7 olmak üzere 14 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, iş makineleriyle kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük'te de kar nedeniyle 53 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Dün akşam başlayan ve zaman zaman etkili olan kar yağışı, özellikle şehrin yüksek rakımlı ilçelerinde ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Kar nedeniyle Eskipazar ilçesinde 28, Ovacık ilçesinde ise 25 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

- İlçelerde de hayatı olumsuz etkiledi

Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı Karabük'ün Safranbolu, Eskipazar ve Ovacık ilçelerinde bazı araçlar yolda kalırken, kimi sürücüler de zincir takarak yoluna devam edebildi.

Karabük-Bartın Karayolu Beştepeler bölgesinde bir tır yolda kaldı. Yol kenarına kayan bir otomobili ise karayolları ekipleri kurtardı.

Karayolları ekipleri ulaşımın kontrollü sağlandığı şehirlerarası yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Safranbolu ilçe merkezinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri mahallelerde kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

- 215 köy yolu kapandı

Bolu'da da etkili olan kar yağışı nedeniyle 215 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il merkezinde 64, Mengen'de 56, Gerede'de 15, Dörtdivan ve Kıbrıscık'ta 4'er, Seben'de 8, Mudurnu'da 17 ve Göynük'te 47 olmak üzere toplam 215 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Öte yandan, il merkezinde etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreye ulaşırken, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy yerleşkesinin yolunda ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kontrolden çıkarak kayan ve kar nedeniyle yolda kalan halk otobüsleri ve diğer araçlar da uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Üniversitenin yolu, belediye ekiplerinin çalışmasının ardından ulaşıma açıldı.

Derslerine yetişmeye çalışan öğrencilerin otobüslerinden inerek okula yürüyerek gittiği görüldü.

Bu arada, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışının durması üzerine ulaşım normale döndü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.